Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

04. 10. 2021. 11:56 >> 11:57
2

UBR-90

Vlada da se ogradi od izjava Radulovića

Udruženje boraca ratova od 1990. godine Crne Gore poziva Vladu Crne Gore da se ogradi od, kako navode, skandaloznih izjava ministra vanjskih poslova Crne Gore Đorđija Radulovića prilikom jučerašnjeg polaganja vijenaca na ulazu u bivši ratni vojni zatvor u Morinju.

“Naime, polaganje vijenaca na mjestu gdje niko nije ubijen, i izjave koje su uslijedile na štetu su ugleda Crne Gore i istine o slučaju Morinj koji je okončan pravosnažnom presudom Višeg suda u Podgorici, a bivši zatvorenici materijalno obeštećeni, pri čemu im je crnogorsko tužilaštvo i sudstvo bilo žestoko naklonjeno u odnosu na optužene pripadnike JNA i interese Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Smatraju da se ministar, pozivajući se na duh nove Crne Gore, zapravo ponio u duhu vanjske politike prethodne vlasti koja je, kako su kazali, bezuslovno prihvatila hrvatsko viđenje ratnih dešavanja iz devedesetih i ignorisanje žrtava ratnih zločina hrvatske paravojske nad pripadnicima JNA iz Crne Gore.

“Zato su na ovom manipulatorskom političkom skupu pranja hrvatskih zločina u oružanoj cesesiji devedesetih i prebacivanja krivice u tuđe dvorište, svi na isti način govorili o „strahotama“ Morinja pri čemu ni jednom riječju nijesu pomenuti hrvatski ratni logori i zločini u njima poput splitske „Lore“, kao ni druga zločinačka stratišta u Hrvatskoj i BiH u kojima su pripadnici hrvatskih oružanih formacija zvjerski mučili i klali crnogorske državljane - zarobljene pripadnike JNA, poput onih dvadeset dvojice  iz  nikšićko – šavničke i barske grupe”, navodi se u saopštenju.

Pozvali su ministra Radulovića, i odgovorno lice Hrvatskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori da se javno oglase povodom navedene tvrdnje o zatočenju Hrvata iz Boke u Morinju, “kad se već nijesu oglasili o skorašnjem svojatanju Boke iz Hrvatske”.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније