Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 12. 2020. 18:40 >> 18:40
2

UDRUŽENJA BORACA PG, NK I DG

Položeni vijenci na spomen rodoljubima u Farmacima

Predstavnici udruženja boraca i antifašista iz Podgorice, Nikšića i Danilovgrada položili su vijence u spomen rodoljubima koji su strijeljani 1943. godine u Farmacima. Poručili su da Crna Gora mora nastaviti da njeguje antifašizam.

Predstavnica UBNOR-a i antifašista Nikšića Aleksandra Vuković je kazala da je pedeset i troje ljudi položilo živote u strašnim borbama sa fašistima i kolaboracionistima i crnogorskom petom kolonom.

"Kada su iz Jusovače u rukama četnika isporučeni u ruke fašista oni su nam ostavili zavjet da je danas svaka stopa crnogorske zemlje i Dola Pivska i Farmaci u kojima se danas nalazimo i da toga moramo biti vječno svjesni"; poručila je Vuković.

Crna Gora kako je poručeno mora da njeguje tekovine antifašizma.

Predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice Borivoje Banović je kazao da moraju da se skupljaju da ne zaborave da je antifasizam pobjedio, zajedno sa saveznicima i da Crna Gora leži na tekovinama antifasizma.

Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније