Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

05. 11. 2021. 19:45 >> 22:40
17

NEMA ZAKONSKIH RAZLOGA

Vučićevom sinu ukinuta zabrana ulaska u CG

Crnogorska policija ukinula je mjeru zabrane ulaska u zemlju za 18 lica kojima su bivše vlasti izdale zabranu. TVCG saznaje da su među onima kojima je ukinuta zabrana sin predsjednika Srbije, Danilo Vučić, predsjednik Odbora za pravosuđe i državnu upravu i član Odbora za kontrolu službi bezbjednosti Vladimir Đukanović, predsjednik FK Crvena Zvezda, Zvezdan Terzić, Milica Đurđevic -Zavjetnici, poznati crnogorski pjevač Vlado Georgijev i fudbalska legenda Dusan Savić.

Iz Uprave policije je za RTCG potvrđeno da je ukinuta zabrana za 18 lica.

Stupanjem na dužnost ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, odnosno novog rukovodstva Uprave policije, izdate su odgovarajuće smjernice i nalozi u cilju preispitivanja pojedinih zabrana ulazaka u Crnu Goru donesenih u periodu prije stupanja na dužnost sadašnjegministra unutrašnjih poslova i novog rukovodstva Uprave policije za koja su postojala saznanja da nisu postojali razlozi predviđeni Zakonom o strancima.

Ova saznanja su proizašla iz zahtjeva advokata stranih državljana, njihovih pritužbi, navoda medija i slično.

Shodno navedenom za pojedine strance kojima je bio zabranjen ulazak utvrđeno je da ne postoje zakonski razlozi te su mjere zabrane ulaska uklonjene iz elektronskih aplikacija za kontrolu i prelaženje državne granice.

Pored ovih slučajeva vršeno je uklanjanje ove mjere i nakon što su organizacione jedinice nadležnih sektora i centara bezbjednosti utvrdile da ne postoje ili su prestali da postoje razlozi propisani Zakonom o strancima.

Naime, za stranca se u aplikaciju za kontrolu i prelaženje državne granice i unosi ova mjera nakon, po pravilu, aktivnosti pomenutih organizacionih jedinca za koje postoje zakonski razlozi.

Od stupanja na dužnost novog rukovodstva Uprave policije iz svih naprijed navedenih razloga iz aplikacije za kontrolu i prelaženje državne granice uklonjena je zabrana za ukupno 18 lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Pošto je ova oblast uređena isključivo zakonom a shodo stavu ministra i novog rukovodstva Uprave policije bliži način obavljanja ovih policijskih poslova će biti propisan novim Pravilnikom o načinu obavljanja određenih policijskih poslova i primijeni ovlašćenja na osnovu Zakona o unutrašnjim poslovima koji je stupio na snagu 3. jula 2021. godine,saopstili su iz Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније