Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Mina ]

10. 05. 2022. 16:30 >> 16:39
1

OD EU

Prijestonici poklonjeno 33,5 hiljada sadnica cvijeća

Evropska unija (EU) u Crnoj Gori poklonila je Prijestonici svih 33,5 hiljada sadnica cvijeća, koje su u formi cvjetnog tepiha protekla tri dana krasile dvorski trg u tom gradu.

Iz EU info centra saopštili su da je Prijestonica organizovala akciju sadnje, tokom koje su učenici osnovnih škola "Lovćenski partizanski odred" i "Njegoš" posadili cvijeće u istorijskom dijelu grada.

Akcija će, kako su kazali, biti nastavljena i narednih dana, kada će cvijeće sa cvjetnog tepiha ukrasiti dvorišta lokalnih institucija, škola i vrtića.

EU u Crnoj Gori postavila je cvjetni tepih na Cetinju povodom Dana Evrope.

"Tepih površine 230 metara kvadratnih inspirisan je motivima cvijeća na parketu u samom dvorcu, čime su spojili crnogorsku i tradiciju EU“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da svake druge godine sličan cvjetni tepih većih dimenzija krasi glavni gradski trg u Briselu.

Ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa rekla je da je kombinovanje crnogorske i briselske tradicije simboličan spoj, koji predstavlja prijateljstvo, partnerstvo i svijetlu zajedničku budućnost.

"Drago nam je da će cvjetni tepih, koji nosi takvu simboliku, nastaviti da živi“, navela je Popa.

Iz EU info centra rekli su da je cvjetni tepih za tri dana obišlo na stotine Cetinjana i turista.

Gradonačelnik Prijestonice Nikola Đuraškovića, koji je i sam učestvovao u današnjoj akciji sadnje, kazao je da je ovo veoma važan praznik za Cetinje.

"Posebno nam je drago što smo ove godine Dan Evrope proslavili zajedno sa Delegacijom EU u Crnoj Gori“, naveo je Đurašković.

On je dodao da je cvjetni tepih uljepšao Dvorski trg, a da će, nakon današnje akcije, cvijeće koje ga je sačinjavalo nastaviti da uljepšava zelene površine širom grada.

„U „tkanju“ cvjetnog tepiha, EU u Crnoj Gori je, pored Prijestonice, imala pomoć i drugih partnera, među kojima su banke Erste, Crnogorska komercijalna, Addiko i NLB, lanac marketa IDEA, kompanije Air Montenegro i Ina, Nacionalna turistička organizacija, hoteli Regent i Hilton“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je cvjetni tepih jedna od aktivnosti koju EU info centar i Delegacija Unije u Crnoj Gori organizuju tokom maja - Mjeseca Evrope.

Iz EU info centra rekli su da danas počinje popularna nagradna onlajn igrica „EU na dlanu“, dostupna na sajtu www.eunadlanu.me, u okviru koje se mogu osvojiti zanimljive nagrade.

"U petak na Trgu Argentina u Podgorici organizuju veliki koncert, na kojem će nastupiti Who See, Buč Kesidi i Vojko V. Ulaz na koncert je slobodan“, kaže se u saopštenju.

Najviše aktivnosti, kako se navodi, planirano je u Evropskoj kući, koja će svoja vrata otvoriti posjetiocima sredinom maja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније