Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.С.

23. 12. 2022. 15:28 >> 15:27
3

IZNOVA ZAPOČETO SUĐENjE

Kavarić: Sutkinja tretirala Sadikovića kao okrivljenog

U Osnovnom sudu u Bijelom Polju danas je iznova započeto suđenje napadačima na novinara Seada Sadikovića, ali je prekinuto poslije samo petnaest minuta, kada je Sadikovićev advokat Dalibor Kavarić zatražio izuzeće sutkinja Bojane Radović.

Suđenje napadačima na Sadikovića je započelo prije godinu i po, ali je prvi put prekinuto zbog odlaska postupajućeg sudije, da bi potom predmet preuzela sutkinja Radović i započela glavni pretres iznova.

Kada su odgledani snimci sa video nadzora, Radovićeva je zatražila od Sadikovića da se identifikuje.

On je potvrdio da je na snimku i ukazao na trenutak kada ga psuju i vrijeđaju iz auta. Sutkinja ga je opomenula, a Sadiković je potom dodao da ako je to na snimku centar grada, ako je kamera iz pravca Opštine, i ako je to Bijelo Polje, onda je vjerovatno i on na snimku.

Ponovio je i ono što je ranije govorio u izjavama pred tužiocima, da je snimak falsifikovan.

Sutkinja Radović je tog trenutka reagovala i izrekla mu procesnu mjeru opomene, zaprijetivši mu da će ga udaljiti iz daljeg toga glavnog pretresa.

Tog trenutka je regovao Sadikovićev advokat Kavarić, podnoseći zahtjev za izuzeće sudinice od daljeg postupanja.

Kavarić je Portalu RTCG kazao da je sutkinja Radović oštećenog, koji je zadobio tjelesne i duševne povrede, tretirala kao okrivljenog za događaj.

“Navodi mog klijenta Sadikovića, kao i moji, o falsifikovanju dijela snimka, već su više puta isticani u postupku, radi čega se oni ne mogu smatrati bilo čijom uvredom, već pravom oštećenoga na njegovo zastupanje”, kazao je Kavarić.

On je podsjetio da na snimku sa nadzorne kamere, koji se koristi kao dokaz, nedostaje ključnih deset sekundi.

Sead Sadiković je napadnut u centru Bijelog Polja 20. marta 2021. godine u večernjim satima, a zbog toga se po optužnom predlogu Osnovnog državnog tužilaštva u tom gradu sudi Edinu Dizdareviću (19) i Nerminu Omeroviću (21).

Njih tužilaštvo tereti da su “ugrozili spokojstvo oštećenog Seada Sadikovića, lako ga tjelesno povrijedili i remetili javni red i mir”.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније