Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 01. 2014. 19:51 >> 19:52
1

KONKURS

Kotoranki stipendija za školovanje u SAD-u

Učenici II razreda Gimnazije u Kotoru, Branki Radovanović, dodijeljena je stipendija "Jordan Nagler Memorial Scholarship", koja će joj omogućiti da III razred srednje škole pohađa u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Kao što je javnosti prezentovano na Konferenciji održanoj 20. septembra prošle godine, zahvaljujući uspješnoj saradnji sa prestižnom Fondacijom International Student Exchange iz Njujorka, kao i izuzetnim rezultatima koje učenici iz Crne Gore postižu na školovanju u SAD-u, Agencija ISEM je dobila priliku da u konkurenciji od preko 150 agencija širom svijeta, za narednu školsku godinu omogući jednom učenku iz Crne Gore besplatno jednogodišnje školovanje u SAD-u", saopšteno je iz agencije 'International Student Exchange Montenegro' (ISEM) iz Podgorice.

Radovanović je po saznanju da joj je dodijeljena stipendija kazala da nije očekivala da će baš nju odabrati od svih kandidata i da će iskoristiti pruženu priliku da stekne nova iskustva i znanja.

"Željela sam da završim jedan razred srednje škole u Americi kao đak na razmjeni. Saznala sam da preko Agencije 'International Student Exchange Montenegro' postoji mogućnost dobijanja pune stipendije. Aplicirala sam i željela stipendiju, ali nisam očekivala da ću je dobiti, s obzirom da punu stipendiju dobija samo jedan đak. Bila sam veoma srećna kada sam saznala da sam ja dobitnik. Znam da će program razmjene sredjoškolaca uticati pozitivno na sve aspekte moga života u budućnosti. Uživam u upoznavanju novih ljudi i kultura i ova šansa za mene predstavlja jedinstveno životno iskustvo", kazala je dobitnica stipendije.

Ona je poručila svojim vršnjacima da uvijek vjeruju u sebe.

"Svi imamo određene kvalitete koje druge osobe cijene i već smo u godinama kada možemo i trebamo da preduzimamo značajne korake da ostvarimo ono šta želimo", istakla je srednjoškolka iz Kotora.

Na konkurs se prijavio veliki broj kandidata, pa je američka Fondacija, kako je navedeno, imala težak zadatak.

"Nastojeći da se objektivno sagledaju svi kriterijumi, opredijelili su se za Branku Radovanović, učenicu II razreda Gimnazije u Kotoru, koja ih je pored maksimalnih rezultata u školi, svojim brojnim talentima i vannastavnim aktivnostima veoma zainteresovala", obrazložili su odluku iz ISEM-a.

Dodaju i da svi učenici srednjih škola koji su zainteresovani za jednogodišnje ili polugodišnje školovanje u USA, mogu se prijaviti na redovni program i da rok za prijavu za narednu školsku godinu ističe 15. aprila.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније