Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Саша Безаревић, Радио Црне Горе

14. 03. 2023. 07:19 >> 07:19

PLjEVLjA

Specijalizovano vozilo značajno za održavanje kanalizacione mreže

Saradnja pljevaljskog sa vodovodom iz Kraljeva, u okviru IPA projekta prekogranične saradnje, omogućila je "Vodovodu" u Pljevljima da pod povoljnim uslovima nabavi novu neophodnu mehanizaciju kako bi se efikasnije održavala vodovodna i kanalizaciona mreža u tom gradu.

Pravovremena saradnja sa regionalnim partnerima, u ovom slučaju sa kraljevačkim vodovodom, rezultiraće nabavkom specijalizovanog vozila koje će doprinijeti da se na efikasniji način djeluje prilikom održavanja, prije svega kanalizacione, ali i vodovodne mreže. IPA projekat prekogranične saradnje realizovaće se u naredna 22 mjeseca, a pored nabavke opreme podrazumijevaće i edukaciju zaposlenih, kaže Aleksandra Karović iz pljevaljskog "Vodovoda":

"Čitav proces prepoznali smo kao način kako da ostvarimo određene benefite za našu firmu, ali i za opštinu kao našeg osnivača, da je što više rasteretimo obaveze nabavke te vrste mehanizacije. Ovo vozilo će nam maksimalno olakšati rad, jer ćemo ono koje nam obezbjeđuje opština i koje je većih gabarita i kapaciteta, koristiti za šire profile kanalizacionih cijevi i kolektore, dok će ovo koje nam stiže preko IPA projekta prekogranične saradnje poslužiti za kvalitetno održavanje sekundarne mreže", ističe Karović.

Ona dodaje da je odgovarajući ugovor sa donatorima i partnerima potpisan u decembru prošle godine i da je u međuvremenu novac "legao" na račun. Time je i zvanično počela realizacija projekta čija je ukupna vrijednost preko 300. 000 eura od kojih će vodovodi u Pljevljima i Kraljevu za kupovinu nove opreme dobiti oko 230.000.

"Ostatak će biti utrošen za studijske posjete Sloveniji, oraganizaciju različitih radionica, a plan nam je i da napravimo neku saradnju sa školama gdje bi djeca na vrijeme shvatila šta znači i koliko je važno regulisanje otpadnih voda i ukupna zaštita voda. Uglavnom, riječ je o veoma korisnom projektu za Pljevlja kojim pokazujemo da se maksimalnim trudom i zalaganjem može postići solidan rezultat i ostvariti dodatni benefit za građane", zaključuje Karović.

U svakom slučaju, IPA projekat prekogranične saradnje je na ovom primjeru pokazao svoju opravdanost, jer će građanima biti pružena i kvalitetnija i efikasnija usluga. A koliko je to značajno za sredinu opterećenu brojnim i krupnim ekološkim problemima, ne treba posebno naglašavati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније