Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 02. 2014. 13:21 >> 20:06
32

PROTEST U PG

Uhapšeno 20 demonstranata

Policija je uhapsila 20 osoba, koje su izazvale nerede na današanjem neprijavljenom protestu u Podgorici, tokom kojih su napali i povrijedili devet policajaca, saopštila je Uprava policije. Među privedenima su i portparol Foruma 2010 Boban Batrićević i novinar Marko Milačić.

 

"Te osobe među kojima je 16 punoljetnih i četiri maloljetnika, su se, kako se sumnja, drsko i agresivno ponašala, fizički napala policijce, gađala ih kamenicama, narušavala javni red i mir i ugrožavala bezbjedno odvijanje saobraćaja na putevima", saopštila je policija.

Tokom protesta je povrijeđeno devet policajaca, od kojih je jedan zadobio teže, a osam lakše tjelesne povrede.

"Izgrednici su kamenicama oštetili tri policijska vozila. Prema informacija koje posjedujemo, u događaju nijesu povrijeđene druge osobe", saopštila je policija.

Kako je saopšteno, iz Uprave policija oko 300 osoba se danas oko 12.30 časova okupilo na platou ispred spomenika Kralju Nikoli, preko puta zgrade Parlamenta u Podgorici.

Dvije osobe su oko 13.00 časova blokirale saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

 

 

"Grupa je potom Bulevarom Petra Cetinjskog došla do Bulevara Stanka Dragojevića, gdje je takođe blokirala saobraćaj, a zatim pokušala da probije zaštitnu ogradu u Karađorđevoj ulici, ka zgradi Vlade gdje su, pošto u tome nijesu uspjeli, napali policajace“, saopštila je Uprava policije.

Izgrednici, koji su se, kako saopštava policija, ponašali drsko, agresivno i nasilno, su zatim kamenicama zasuli policijske službenike.

"Policijski službenici su nakon toga, s obzirom na to da su se stekli zakonski uslovi za to, upotrijebili sredstva prinude – fizičku snagu, službene palice i suzavac", saopštila je Uprava policije.

Nakon intervencije policije, javni red i mir je ubrzo uspostavljen, kao i nesmetano odvijanje saobraćaja na putevima.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Podgorici, koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnih djela.

"Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju ostalih izgrednika“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Podsjetimo protest u Podgorici organizovala je Fejsbuk grupa “Revolucija u Crnoj Gori. Svi na ulice”. Oni su ranije pozivali građane da izađu na ulice, po uzoru na BiH.

Oni su danas na ulicama Podgorice tražili ostavku Vlade i izlazak svih poslanika iz parlamenta.

 

 

"Ovdje smo jer smo prevareni. Bićemo ovdje jer je ovo naša država. Hoćemo da radimo, da živimo. Tražimo da svi podnesu ostavke", poručili su ranije danas okupljeni građani.

 

 

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније