Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

20. 05. 2023. 08:11 >> 08:11

NVO "LjUBITELjI SLANOG JEZERA"

"Zaštitna mreža bi pomogla da riblji fond bude sačuvan"

Voda preko preliva na zatvaračnici jezera Slano i Krupac već danima odnosi ogromne količine ribe u sistem kanala hidroelektrane Perućica. Tim povodom, dugogodišnji ribolovac i direktor NVO "Ljubitelji Slanog jezera" Miladin Goranović kazao je da je problem u nepostojanju zaštitne mreže, te da je u pitanju investicija koja ne bi koštala preko 1.000 eura.

"Ovo je dugogodišnji problem jer ovdje nema zaštitne mreže, nekad je postojala a to je devastirano i uništeno i o tome niko nije vodio računa i ogrpmne količine ribe prelaze u jezero Krupac", kazao je Goranović u emisiji "Mreža" na TVCG.

Naveo je da problem može da se riješi postavljanjem zaštitne mreže sa veoma malim sredstvim do hiljadu eura.

Kada je u pitanju odgovor Elektroprivrede TVCG da su 2021. godine uradili kompletnu dokumentaciju za izradu barijera i da je trenutno u toku završetak revizije, Goranović je kazao da ako je neko mislio da treba projektna dokumentacija da se uradi ograda to je ispiranje mozga građanima.

"I prije sam rekao da se razdvoji ova ograda i baraža. Ako je neko mislio da treba projektna dokumentacija da se uradi ova ograda to je ispiranje mozga građanima. To će iole kakav dobar majstor da napravi za dva dana", kazao je Goranović.

Naveo je da da li će se tu šta uraditi ne zna, i da je to ubijanje velikog broja ribe.

"Ovo su tone i tone ribe. Svuda se u svijetu ljudi trude da zaštite riblji fond da obogate jer je to zdrava hrana, a kod nas niko ne vodi računa. Ko je kriv ne znam ali mi ćemo da tražimo ko je odgovoran za ovo", kazao je Goranović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније