Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М. [ Mina ]

20. 06. 2023. 16:59 >> 17:00

NVO GREEN HOME

Spriječiti nelegalnu gradnju u dolini Grebaja

U dolini Grebaja se tokom noći vrši nelegalna gradnja, kazali su iz nevladine organizacije (NVO) Green home i pozvali Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da urgentno reaguje i ukloni objekte koji su nelegalno izgrađeni.

Izvršna direktorica te NVO Azra Vuković navela je da, nakon što nadzornici koji su angažovani u parku završe sa smjenom i odu kućama, u dolinu Grebaja ulaze traktori sa materijalom nelegalnih graditelja i počinje nelegalna gradnja.

Ona je rekla je da je porazno što je objekat, koji se gradi, već “zapečaćen”.

“To ukazuje da su predstavnici nacionalnog parka isti prijavili nadležnoj inspekciji, nadležna građevinsko-urbanistička inspekcija objekat obišla i zabranila dalju gradnju, ali da je i pored svega toga gradnja nastavljena”, kaže se u saopštenju.

Iz Green home su apelovali na Javno preduzeće za nacionalne parkove da uvede treću smjenu za taj dio parka, kako bi se fizički spriječilo unošenje građevinskog materijala u dolinu, a samim tim i nelegalna gradnja.

“Pozivamo Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da urgentno reaguje i ukloni objekte koji su nelegalno izgrađeni u dolini Grebaja, kao i da zaustavi svaku dalju nelegalnu gradnju na tom prostoru”, navela je Vuković.

Ona je kazala da se u dolini Grebaja već nalazi veliki broj nelegalno izgrađenih objekata.

“Ubrzani pritisak na to područje ovakvim polovičnim reakcijama nadležnih inspekcija ne smije biti dozvoljen”, dodala je Vuković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније