Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

21. 06. 2023. 18:45 >> 19:58
2

ŠARANOVIĆ I VUKADINOVIĆ

"Čađenović kupovao telefone od 1.000 eura, a spočitava nam mobing"

Nakon što je bivši direktor JP Čistoća Andrija Čađenović, tvrdio da zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović i novi predsjednik Odbora direktora Čistoće Milan Vukadinović vrše mobing u "Čistoći", uslijedilo je njihovo reagovanje, uz poruku da Čađenović nema ni trunku griže savjesti.

"Gospodine Čađenoviću, presuđeni moberu, vlasniče četvrtine od ukupno donesenih pravosnažnih presuda za mobing u Crnoj Gori, zar je moguće da Vi nekom spočitavate mobing? U jako nezahvalnom trenutku za Vas lično, očekivali smo bar atom odgovornosti za mali dio neregularnosti koje smo prikazali javnosti, a tek ćemo ih prikazivati. Recite nam, da li da Vam se u nastavku obraćamo na našem ili arapskom jeziku, jer smo u dilemi da li se javljate iz Emirata ili iz Crne Gore? Možda Vam se u luksuznom službenom vozilu koje ste slupali posljednjeg dana mandata zagubila produžena karta za put do Dubaija, omiljenog mjesta Vašeg oca nacije, kako ga javno zovete", poručili su Šaranović i Vuksadinović. 

 

Njih dvojica tvrde da je Čađenović zadužio Čistoću iznad dva miliona ili 20 puta više nego što je to bila kad ste u nju došli, da ste na računu ostavili 13 puta manje nego što ste zatekli, da ste o trošku Čistoće redovno gostovali do Dubai Marine, kupovali mobilne telefone od preko 1.000 eura.

Pomenuli su i da je Čađenović neregularno isplaćivao na stotine jednokratnih predizbornih pomoći.

"Osoba koja iza sebe ima ovakav portfolio, je posljednja koja bi trebala koristiti pravo da se poziva na humanost. Jer znajte, u posljednje tri godine smo upravo mi vodili računa o ugroženim kategorijama, vraćajući im sve ono što ste im Vi i Vaša politika oduzimali. A kad već govorite o pripravništvu, ovakav kvantitet kršenja i moralnih i profesionalnih standarda kakav ste iza sebe ostavili Vi, ne bi ostavio ni najzlonamjerniji pripravnik. I s obzirom da ne pokazujete ni zeru griže savjesti, imamo motiv da Vam sve, ama baš sve otkrijemo i garantujemo Vam vrelo institucionalno i pravno ljeto ili ljetopis, kako bi nas bolje razumjeli", zaključili su iz Šaranović i Vukadinović. 

 

Podsjetimo, njih dvojica su danas održali konferenciju za medije, gdje su kazali da je situacija u gradskom preduzeću "Čistoća" izuzetno teška, te da je ozbiljno ugrožena sposobnost da ta firma obavlja funkciju.

Tvrdili su i da više od pola mehanizacije za odvoz otpada nije u funkciji, a riječ je o mašinama starosti od samo nekoliko godina.

Šaranović je poručio da će svu dostupnu dokumentaciju uputiti Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), ali da neće predati krivičnu prijavu protiv Čađenovića.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније