Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

13. 07. 2023. 09:48 >> 09:50

ĆUPIĆ

"Pozdravljamo osnivanje Ženskog kluba u Skupštini Glavnog grada Podgorice"

Građanska alijansa pozdravlja osnivanje Ženskog kluba u Skupštini Glavnog grada Podgorice. Kako je kazao koordinator programa GA Pavle Ćupić, raduje činjenica da su odbornice u Glavnom gradu prepoznale značaj ovakvog vida udruživanja žena na lokalnom nivou, koji će sigurno doprinijeti unapređenju njihovog položaja i snažnijem uticaju na društvene procese.

"Aktivnost osnivanja lokalnih ženskih odborničkih klubova u Crnoj Gori je započeta još prije nekoliko mjeseci u okviru projekta Građanske alijanse pod nazivom “Platforma za ostvarivanje rodne ravnopravnosti” uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava. U tom pravcu, pomenuti ženski klubovi su osnovani u skupštinama opština Bijelo Polje i Ulcinj", poručio je Ćupić.

Osnivanjem ženskog odborničkog kluba u Glavnom gradu, formiran je, kako kaže, i treći ženski klub u posljednjih šest mjeseci, što, kako dodaje, bilježimo kao značajan korak ka stvaranju inkluzivnog i pravednog društva za sve građanke i građane Glavnog grada.

"Projekat “Platforma za ostvarivanje rodne ravnopravnosti” ima za cilj jačanje političkog angažmana žena i promovisanje njihovog aktivnog učešća u političkom i javnom životu Crne Gore. Formiranjem ženskih klubova u skupštinama opština, odbornice imaju priliku da razmijene iskustva i znanja i zajedno rade na iznalaženju konkretnih rješenja za poboljšanje položaja žena u društvu", kazao je Ćupić.

Iz GA pozivaju odbornice svih lokalnih parlamenata u Crnoj Gori da slijede primjere odbornica iz Bijelog Polja, Ulcinja i Podgorice, te da započnu procedure formiranja ženskih odborničkih klubova.

"Građanska alijansa je spremna da podrži ovakve i slične inicijative, uz očekivanje da će uslijediti i formiranje mreže odbornica koja će biti prva platforma i resurs za pružanje podrške odbornicama u radu, kao i platforme o saradnji sa Ženskim klubom Skupštine Crne Gore", poručio je Ćupić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније