Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б. [ Mina ]

02. 08. 2023. 13:51 >> 13:51
1

TIMONIJE

Saradnju Francuske i Crne Gore na polju obrazovanja podići na viši nivo

Saradnju Francuske i Crne Gore treba podići na viši nivo, prije svega sklapanjem novih sporazuma u oblasti obrazovanja, kazao je ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije.

 Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, resorni ministar Miomir Vojinović primio je danas Timonijea u oproštajnu posjetu.

Vojinović i Timonije su kazali da se nadaju da će se nastaviti odlična saradnja između Ministarstva prosvjete i Ambasade Francuske, odnosno Timonijeovog nasljednika na toj funkciji.

“Saradnju Francuske i Crne Gore treba podići na viši nivo, prvenstveno sklapanjem novih sporazuma u oblasti obrazovanja”, kazao je Timonije.

On je istakao da želi da se status Crne Gore u oblasti obrazovanja unaprijedi i u međunarodnim inicijativama.

Na sastanku je saopšteno da će Ambasada Francuske nastaviti da ulaže napore u afirmaciji učenja francuskog kao drugog stranog jezika u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

Vojinović je kazao da je prisustvo Timonijea u Crnoj Gori bilo od velikog značaja u diplomatskom smislu, ali i na polju razvoja odnosa u oblasti obrazovanja.

On je rekao da je dosadašnja saradnja Ministarstva prosvjete i Ambasade Francuske primjer kako treba sarađivati na obostranu korist.

Vojinović je naveo da je uvjeren da će saradnja biti nastavljena u spovođenju zajedničkih aktivnosti na polju obrazovanja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније