Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

22. 08. 2023. 14:27 >> 14:42
2

U HRAMU HRISTOVOG VASKRSENjA

Vjernici dočekali ikonu iz Rusije

Stotine vjernika dočekalo je jutros mirotočivu ikonu Presvete Bogorodice koja je u podgorički Hram Hristovog Vaskrsenja stigla iz Rusije.

Nakon liturgije, vjernicima se obratio sveštenik i nastojatelj Hrama Nikola Pejović, ističući da je ova ikona stigla u pravi čas. 

"Nije slučajno što je sada stigla. Očigledno je da smo se otuđili jedni od drugih. Mnogo je nesloge, nerazumijevanja, bolesti, patnji i svađa među ljudima", kazao je on. 

Ikona će biti u Sabornom hramu dostupna na cjelivanje i blagoslov od utorka 22. avgusta zaključno sa 28. avgustom - praznikom Uspenja Presvete Bogorodice.

Mirotočiva ikona Presvete Bogorodice biće izložena svakog dana u periodu od osam do 13 časova i od 17 do 20 časova.

Ikona jedino neće biti izložena u Hramu u četvrtak 24. avgusta, pošto će tada već biti u manastitu Ostrog. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније