Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

03. 09. 2023. 17:29 >> 17:28
1

PRINC FILIP U JASENOVCU

"Stradanje srpskog naroda ne smije biti zaboravljeno"

Princ-nasljednik Filip Karađorđević posjetio je juče Jasenovac, gdje je prisustvovao Arhijerejskoj liturgiji povodom praznika Svetih Novomučenika Jasenovačkih.

Istakao je važnost praznika i poručio da stradanje koje je pretrpio srpski narod nikada ne smije biti zaboravljeno. 

"Pred Bogom smo svi živi i živa je uspomena na Jasenovačke mučenike, koji su ni krivi ni dužni postradali od neprijateljske ruke. Dužni smo da oprostimo, ali i da ne zaboravimo. Obilježavanje ovog velikog praznika istovremeno predstavlja i opomenu budućim generacijama da nikad više ne dozvole da se nešto slično ponovi! Poseban doprinos u očuvanju duhovnog nasleđa daje vladika Jovan, čiji trud me je prosvjetlio i na tome sam mu posebno zahvalan. Ostajem posvećen poštovanju značaja ovog mjesta“, poručio je princ Filip.

Svetu Arhijerejsku litirgiju služio je mitropolit budimpeštanski i mađarski Ilarion, uz sasluženje brojnih episkopa SPC, episkopa Makedonske i Ruske pravoslavne zagranične crkve.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније