Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.М.

09. 10. 2023. 13:32 >> 13:37

NIK ĐELjOŠAJ

Deponija da pređe u vlasništvo Opštine Tuzi

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da sa novom lokalnom upravom u Podgorici nijesu uspjeli da se sastave uprkos volji koju su u Tuzima pokazali. Traži da Deponija pređe u vlasništvo i upravljanje Opštine Tuzi.

"Na osnovu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore nema roka za podjelu imovine prilikom osnivanja nove opštine. Opština Tuzi od osnivanja je bila predmet opstrukcija Glavnog grada u svakom koraku koji su mogli, a sada imamo novu gradsku upravu! Sa novom gradskom upravom još nijesmo uspjeli da se sastanemo, a mi smo iskazali volju i želju", kazao je Đeljošaj.

Kako je kazao, budući da je  Deponija na teritoriji opštine Tuzi, a aktuelno stanje više ne mogu da trpe, "vrijeme je da ista pređe u vlasništvo i upravljanje opštini Tuzi".

"Zajednička imovina koja se nalazi u našoj teritoriji treba da bude naša, a šta ostane u Glavnom gradu da ostane u vlasništvo Podgorice! Nedogled se neće čekati, ako do kraja godine ne bude rješenje, Deponiju ćemo zatvoriti, kroz odluku o stavljanju van snage planskog dokumenta (koji je nezakonito i produžen) i odlukom o zatvaranju Deponije u lokalnom parlamentu Tuzi u čiju su nadležnosti obje odluke", kazao je Đeljošaj.

Kako poručuje, "u našem dvorištu više niko neće upravljati našom imovinom".

"Ukoliko želite rješenje, moguće je, ako želite i vi novi da se pravite da ne znate o čemu se radi, imaćete reakciju veoma brzo!". saopštio je Nik Đeljošaj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније