Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

С.В.

14. 10. 2023. 13:47 >> 15:50

PROTEST U ULCINjU

Bivši radnici Solane traže zaostale plate i staž

Bivši radnici ulcinjske Solane su protestvovali ispred kapije preduzeća. Radnicima se duguje oko milion i 100 hiljada eura, traže i da im se uplati 5,5 godina radnog staža.

Jedan od bivših radnika Veselin Mitrović je kazao da su podnijeli zahtjev Ministarstvu rada i socijalnog staranja da im Fond rada isplati šest mininalnih zarada ili 2.700 po radniku.

"Procedura je završena uz saglasnost stečajnog upravnika i nas 60 radnika čeka da nam se taj novac isplati. Pojavile su se u javnosti informacije da je Euro fond kao većinski vlasnik Solane duguje šest miliona eura nekoj banci u Lihtenštajnu. Ta tužba je u Privrednom sudu i postoji relana meogućnost da banka u Lihtenštajnu postane vlasnik 80 odsto preduzeća. Ta banka se sigurno neće baviti Solanom, pa imamo predlog ka državi da otkupio taj dug i da preskočimo svu priču o vlasništvu kojojm se zamajavamo već dvije godine. To je šansa da državi otkupi taj dug i da postane većinski vlasnik i riješe se sve naše dileme i problemi", kazao je Mitrović.

Poručio je da ko god da dođe, kroz kapiju neće proći, dok im se ne uplati milion eura duga i sve obaveze za 5,5 godina radnog staža.

Kako je objasnio 2010. su imali 30.000 tona soli, plate, doprinose i mogli da žive tri godine od tih 30.000. Poslije pet mjeseci ostalo je 2.000 tona, zahvaljujući Euro fondu, pokojnoj direktorici i direktoru Bojši Šotri. Oni su, kako je kazao Mitrović, pokrali sve to i uzeli radnicima plate i penzije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније