Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mreža, TVCG ]

17. 10. 2023. 14:32 >> 14:33

ULCINj

Radnici Solane: Dok ne bude isplata preko kapije niko neće proći

Milion i stotinu hiljada eura zarade traže bivši radnici ulcinjske Solane koja ne radi već osam godina. Osim toga, radnici zahtijevaju i da im se uplati pet i po godina radnog staža.

To su već pomenuti zahtjevi sa protesta koji se održao u subotu u Ulcinju, a jedan od bivših radnika Solane Saša Mitrović poručio je da preko kapije ovog ulcinjskog preduzeća niko neće proći dok im se ne isplate zarade.

Mitrović je u emisiji "Mreža" na TVCG podsjetio da stečajni postupak traje već 15 godina. 

"Ovo je sarkastično nazvano redovno jesenje zasijedanje radnika solane. Tražili smo od Fonda rada da nam isplati po 2.700 eura, odnosno šest minimalnih zarada za nas 60 radnika koji smo ostali da radimo do 2014. godine. Pošto smo svu dokumentaciju predali Fondu, obaviješteni smo da je kompletna procesura zaustavljena od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja", kazao je Mitrović. 

Dodao je da od buduće Vlade Crne Gore i budućeg ministra očekuju da Fond dobije uputstvo kojim bi se riješio njihov problem. 

Podsjetio je da im je najavljivano da postoje investitori koji bi uložili u Solanu.

"Jako smo zainteresovani da bilo domaći, bilo strani investitor dođe da preuzme Solanu. Ali, prošlo je dosta vremena. Ne znam šta treba više da uradimo, Ne znam šta država treba da uradi da bi riješila 15 miliona kvadrata. Osluškivaćemo nadležne, a što se tiče stranih investitora bićemo u toku", zaključio je Mitrović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније