Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ.

22. 11. 2023. 08:42 >> 08:44

NIKOLIĆ OCJENjUJE

"Sprega institucija sa kriminalom nije prekinuta, samo načeta"

Sprega institucija sa kriminalom je toliko duboka, da je hapšenjima čelnih ljudi u pravosuđu i policiji samo načeta, smatra novinar Predrag Nikolić. On je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", kazao da će se pokazati kako će pravosuđe da se izbori sa tim optužbama i da li će imati dovoljno dokaza u ključnim slučajevima.

Dogovor oko sedmog sudije Ustavnog suda je dobar znak i za vlast i za opoziciju, smatra Nikolić.

Nikolić kaže da je sprega između kriminala i institucija toliko duboka da se teško može reći da je prekinuta.

„Možda je načeto, ali javnost nas demantuje. Onda imamo ljude iz organizovanog kriminala koji se ne vode kao kriminalci, nego su uvaženi ovo ili ono, tako da je to mukotrpan posao koji čeka ovo društvo“, kazao je on.

To što je Brisel protiv Zakona o vetingu, on smatra da moramo izvagati i odlučiti da li ćemo vetingom ili nečim drugim očistiti „trule daske“ u pravosuđu.

Komentarišići hapšenje bivšeg direktora policije Slavka Stojanovića, Nikolić kaže da građane strah hvata kada vide ko je sve navodno, povezan sa kriminalom. 

„Vidjećemo kako će pravosuđe da se izbori sa tim optužbama i koliko će biti dokaza. Ako ima dokaza, dobro je da, ako je neko uradio neko nepočinstvo, da odgovara“, kaže novinar.

Priča oko popisa, je i dalje u Crnoj Gori i dalje politička priča.

„Sama priča da je političkim partijama popis prebrojavanje, znači da one od toga žive i profitiraju“, rekao je on.

Nikolić kaže da je za institucje pitanje kako neko može 13 godina da radi u državnoj firmi sa lažnom diplomom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније