Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.Б. [ RTCG ]

22. 11. 2023. 14:27 >> 14:27

KRAPOVIĆ U ANKARI

Crnogorski kadeti da se školuju na turskim akademijama

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa ministrom nacionalne odbrane Republike Turske, Jašarom Gulerom, na marginama ministarskog sastanka u Ankari.

Krapović je naglasio značaj dugogodišnje podrške Ministarstva nacionalne odbrane Republike Turske unaprijeđenju kapaciteta Vojske Crne Gore, posebno u vidu donacija vojne opreme, od kojih je najskorija dostavljena krajem septembra tekuće godine.

Guler je kazao da je spreman za razmatranje novih modaliteta saradnje sa Crnom Gorom.

Takođe se i zahvalio Crnoj Gori za podršku pruženu tokom saniranja posljedica razornog zemljotresa koji je pogodio Republiku Tursku u februaru ove godine.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o razvoju globalne bezbjednosne situacije, te razmotrili mogućnosti za dalje unaprijeđenje odbrambene saradnje, posebno u domenu obuke pripadnika Vojske Crne Gore i školovanja crnogorskih kadeta na turskim vojnim akademijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније