Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

28. 11. 2023. 10:46 >> 10:48

NIŠIĆ - VAG

Nastavak saradnje sa Misijom OEBS-a jedan od prioriteta

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sastala se sa šeficom misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag. Ministarka se zahvalila na kontinuiranoj podršci koju OEBS pruža Crnoj Gori dugi niz godina i izrazila očekivanje da će se saradnja između Crne Gore i te organizacije intenzivirati u narednom periodu.

Posebno se osvrnula na kampanju protiv rodno zasnovanog nasilja pod nazivom "Viđi sam, nisi mali", koju sprovode Ministarstvo rada i socijalnog staranja, NVO Sigurna ženska kuća i Fudbalski savez Crne Gore uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori, a koja je prema njenim riječima imala izuzetno pozitivan odjek za kratko vrijeme.

"Zahvalnost dugujemo koleginicama, reagovanje na kampanju je izvanredno. Takođe, zahvalni smo na vašoj podršci, cilj je da urgiram da se sve dobre ideje sprovedu u djelo. Smatram da je prevencija ključ svega, što je zajednička misija", istakla je Nišić.

Vag je kazala da će Misija OEBS-a nastaviti da pruža podršku institucijama u sprovođenju aktivnosti u svim obastima koja se tiču zaštite ljudskih prava, sprječavanja trgovine ljudima i sprječavanja rodno zasnovanog nasilja.

"Kampanja 'Viđi sam, nisi mali' je za samo 24 sata dala dobre rezultate. U odnosu na našu podršku ljudskim pravima, smatram da je važno uticati na učenike i studente i drago mi je što su učesnici kampanje sportisti. U većini država pitanje nasilja nad ženama i djevojčicama je sve važnija tema, pa ni Crna Gora nije izuzetak", dodala je Vag.

Nacionalni plan za implementaciju Konvencije Savjeta Evrope o suzbijanju i sprječavanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici za period 2023. - 2027. godine podrazumijeva i izmjenu zakonodavstva u ovoj oblasti, kao i razvoj novih i unaprjeđenje postojećih usluga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније