Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Милица Стијеповић, ТВЦГ

10. 12. 2023. 13:53 >> 13:55
1

BEZMAREVIĆ

Stočara sve manje zbog nebrige države

Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.

Slavko Bezmarević iz Župe Nikšićke bavi se stočarstvom. Od mesa i mliječnih proizvoda ima, kako kaže, solidnu zaradu, jer je na tržištu došlo do povećanja cijena domaćih proizvoda.

Jagnjeće meso se ove godine poskupilo i prošle, ali ove godine na osam. To je vrlo dobra cijena za nas stočare, ali za one koji to kupuju nijesam siguran. Male su penzije, male su plate i narod ne može priuštiti ono što bi mislio da kupi", kaže Bezmarević.

Naš sagovornik kaže da se od ovog posla može lijepo živjeti, no dodaje da bi trebalo resorno ministarstvo veću pažnju posvetiti ljudima koji u našoj zemlji proizvode hranu.

"Cijene su bile niske do prošle godine. Od prošle godine su cijene već porasle i to je u našu korist. To nas je spasilo da ostanemo mi koji držimo stoku na selu. Što se tiče Ministarstva poljoprivrede da nas pomaže, ne ništa", ističe Slavko.

On je izrazio zahvalnost javnom servisu. Jedino, kaže, posredstvom naše medijske kuće stočari mogu iznijeti svoje probleme.

"Što se tiče naših problema, jedino vi to prikazujete, te probleme, a drugi niko", kaže ovaj nikšićki stočar.

Iako se stalno govori o ulasku Crne Gore u Evropsku uniju po pitanju poljoprivrede, Slavko kaže da smo daleko od evropskih tokova.

"Mi bismo u Evropu, ali sa ovakvim našim putevima, vodom, bez struje, ne možemo u Evropu nikako. Bez puta, bez vode, bez struje, stočar ne može ostati", kratko objašnjava Slavko.

Bez obzira na sve pomenute poteškoće, Bezmarević je, ipak, zadovoljan svojim poljoprivrednim poslom.

"Čovjek je zdrav, ima zdravu porodicu, ima svoju djecu, sve oko sebe mu je zdravo, veselo. Čovjek je zadovoljan, nije mu ništa muka ni raditi, ni po ovakvom vremenu kisnuti, ništa ti nije problem. I trebali bismo svi više cijeniti ljude koji u našoj zemlji proizvode hranu, jer ih je svakim danom sve manje zbog nebrige države", zaključuje naš sagovornik iz Župe Nikšićke.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније