Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Nebojša Šofranac, TVCG ]

10. 12. 2023. 20:43 >> 20:43

HUMANITARNA UTAKMICA

Pokazali solidarnost, stop stradanju djece

U Donjoj Gorici danas odigrana je interesantna i to humanitarna fudbalska utakmica, koju je organizovala Građanska alijansa, kao i prošle godine takođe na 10. decembar, što je Međunarodni dan ljudskih prava.

Ovaj put za djecu Palestine, vezano za sva ružna dešavanja ove jeseni u Gazi.

Skupili su se političari na jednoj strani, koji su igrali u svjetlo-plavim majicama, a na drugoj strani Ostala Crna Gora.

Interesantno je da su sudije meča bile i Željka Jovović, koja je predsjednica Osnovnog suda, i Dejan Savićević, koji je rekao da se i ranije oprobao u toj ulozi.

"Drago mi je što se ova utakmica igra za djecu Palestine i nadam se da će ovaj rat što prije stati u Pojasu Gaze", rekao je Savićević.

Protojerej Predrag Šćepanović, arhijerejski namjenik podgoričko-danilovgradski, istakao je da ljudi koji različito misle, pokazuju da je različitost bogatstvo Crne Gore.

"Mi smo se danas sabrali jednim humanim povodom da pomognemo djeci Palestine i da pokažemo da nas svačija suza boli na ovome svijetu. Crna Gora je po tome uvijek bila poznata", rekao je Šćepanović.

Glumac Dušan Kovačević kaže da su ozbiljno pristupili ovom zadatku.

"Ali mi nijesmo baš 'meki'. Moram reći, ekipa je super. Daćemo sve od sebe", rekao je Kovačević.

Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić rekao je da je prije svega danas pobijedilo stop ratu, stop stradanju djece u Palestini, stop bombardovanju Gaze i stop stradanju sve djece u svijetu.

"Ova utakmica je bila da pokažemo solidarnost i veliki žal", kazao je Šćekić.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić kaže da smo vidjeli da političari kada se ujedine mogu da rade veoma dobro. 

"Vidjeli smo i na javnoj sceni kako su neke stvari nakon dijaloga dobro odrađene. Danas su bili, kao i uvijek, nekoordinisani na početku, ali kasnije kada sjednu, to izgleda ozbiljno. Kada ih imate na toj suprotnoj strani, to nije baš prijatno, ali kao građaninu to i prija", rekao je Raonić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније