Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

27. 12. 2023. 11:26 >> 11:29
Čitaj mi:

Uip

Pojačan inspekcijski nadzor od 29. decembra

Početak zimske sezone u Upravi za inspekcijske poslove znači i početak sprovođenja plana pojačanog inspekcijskog nadzora, pa će turistička, tržišna, radna i zdravstveno sanitarna inspekcija učestvovati u pojačanim kontrolama koje će se sprovoditi većim dijelom u zimskim turističkim centrima ali i onim opštinama u kojima se očekuje veliki priliv ljudi tokom praznika pa samim tim i povećan obim aktivnosti u svim privrednim granam, saopšteno je iz te ustanove.

Planirano je da pojačan inspekcijski nadzor traje od 29. decembra 2023. godine do kraja januara 2023. godine, sa mogućnošću da se isti nastavi i tokom februara mjeseca ukoliko stanje na terenu bude ukazivalo na tu potrebu.

”Kao i tokom cijele godine i redovnih aktivnosti svih inspekcija, akcenat će biti na suzbijanju svake vrste sive ekonomije i rada na crno. Kada govorimo u kontekstu zimskih turističkih centara svakako da će posebna pažnja biti posvećena samom radu skijališta, i to s aspekta posjedovanja odobrenja za obavljanje turističke djelatnosti, organizacije i uređenja, uslova bezbjednosti na stazi, pružanja usluga škole skijanja, izdavanja fiskalnih računa”, navodi se u saopštenju.

Napominju građane da će tokom praznika biti otvoren Call centar Uprave za inspekcijske poslove 080/555-555 putem kog mogu ukazati na nepravilnosti, a dežurni službenici će inicijative proslijediti nadležnim inspekcijama na dalje postupanje.


”Ovim putem apelujemo na sve privredne subjekte da i tokom pojačanog obima posla i velike posjećenosti poštuju pozitivne zakonske propise i na taj način doprinesu što kvalitetnijem pružanju usluga i konačno ljepšem ugođaju svih koji ovu zimsku sezonu i praznike odluče da provedu na našim prostorima”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније