Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

07. 01. 2024. 11:16 >> 14:35
3
Čitaj mi:

ČESTITKE POVODOM DANA OPŠTINE

"Mojkovac slavi hrabrost i herojski otpor"

U Mojkovcu se danas obilježava Dan opštine, 7. januar. Tim povodom, čestitke su uputili zvaničnici i političari.

ČESTITKE

14:33

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac čestitala je Dan opštine Mojkovac i kazala da je to prilika da se prisjetimo ne samo herojskih djela prošlosti, već i da proslavimo dostignuća koja je ovaj grad ostvario i koja će tek ostvariti, u godinama koje su pred nama.

"Izražavam poŝtovanje za odlučnost gradske uprave Mojkovca, da posvećeno radi na izgradnji prosperitetne budućnosti grada u podnožju Bjelasice i Sinjajevine. Uz želju za daljim uspjesima, neka obilježavanje Dana Opštine Mojkovac bude odraz snage i jedinstva", napisala je Injac.

Опширније

11:12

Povodom 108. godišnjice od Mojkovačke bitke, vijenac na Spomenik junacima položio je ministar odbrane Dragan Krapović.

U čast slavnih heroja koji su junačkom žrtvom ispisali jedne od najsvjetlijih stranica crnogorske vojničke istorije, navodi se u saopštenju. 

Опширније

10:58

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, čestitao je 7. januar - Dan opštine Mojkovac predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima.

"Imajući u vidu brojne prirodne i privredne potencijale Mojkovca, trudićemo se da stvorimo pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta i intenzivan turistički i ekonomski razvoj. Vjerujem da ćemo s naporima lokalnih vlasti i Vlade stvarati uslove za povratak razvojnim procesima i inicijativama usmjerenim ka efikasnijoj valorizaciji potencijala Mojkovca i podizanju kvaliteta života stanovnika ovog kraja", poručio je Martinović u čestitki. 

 

 

Опширније

10:14

 

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je 7. januar, Dan opštine Mojkovac, predsjedniku Opštine Mojkovac, Vesku Deliću i predsjedniku Skupštine opštine Mojkovac, Marku Janketiću.

"Zadovoljstvo mi je što u ime Ministarstva javne uprave kao i u svoje lično ime, svim građankama i građanima Mojkovca upućujem najljepše čestitke povodom 7. januara , Dana opštine. Mojkovac, kao jedan od gradova koji simbolizuje promociju i njegovanje antifašizma, oduvijek je bio orijentisan na vrijednosti slobode i demokratije. Mojkovčani su s pravom ponosni na svoju slavnu istoriju, kao i na uzornu tradiciju i kulturu", piše u čestitki. 

Ocjenjuje da je strateški položaj grada na Tari je prednost sam po sebi, te da su razvojne mogućnosti brojne, počev od raznovrsnosti turističke ponude, impresivne prirode, podrške preduzetništva, lokalnih organskih proizvoda i mnogih drugih.

"Podrška ženskom preduzetništvu, studentima i mladima, obnova kulturnih dobara, očuvanje ekologije i životne sredine samo su neki od aktuelnih projekata koje preduzima uprava ove opštine. Sa administrativne strane, Opština Mojkovac je orijentisana ka unapređenju profesionalnosti, efikasnosti i odgovornosti rada organa lokalne samouprave, kako bi lokalna samouprava bila pravi servis građana", poručuje Maraš.

 

Опширније

09:48

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović uputila je telegram čestitku povodom 7. januara, Dana opštine Mojkovac, u kojoj se navodi sledeće:

"Predsjedniku Skupštine Opštine Mojkovac Marku Janketiću , predsjedniku Opštine Mojkovac Vesku Deliću, ostalim članovima rukovodstva, odbornicima i svim građanima Mojkovca najsrdačnije čestitam 7. januar, Dan opštine. Današnji dan je ponos Mojkovčana, ali i cijele države, jer slavi hrabrost i herojski otpor koji su žitelji ovog grada pokazali tokom slavne Mojkovačke bitke, bitke koja je obilježila istoriju naše države. Mojkovac je prepoznat po bogatoj tradiciji, brojnim kulturnoistorijskim spomenicima, ali i prirodnim ljepotama koje krase grad u dolini Tare", piše u čestitki.

Опширније

09:00

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović čestitao je u ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i u svoje ime, predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, kao i svim građankama i građanima Mojkovca 7. januar, Dan opštine Mojkovac.

"Danas ne slavimo samo najsrećniji hrišćanski praznik, već i hrabrost naših predaka koji su na današnji dan ostavljali svoje živote na bojnom polju. Jurišajući u slobodu, u dubokom i krvavom snijegu, crnogorski borci su gledali smrt, ali i slavu i čast u oči. Malobrojni, sa izuzetno malim šansama i višestruko lošijim naoružanjem, izvojevali su jednu od najslavnijih pobjeda u istoriji Crne Gore i zlatnim slovima ispisali njeno ime, ali i utrli put pobjedi sila Antante u Prvom svjetskom ratu", naveo je Bogdanović.

Ističe da je beskompromisna borba za slobodu Mojkovca i Crne Gore iz 1916. svakodnevna motivacija da gradimo Crnu Goru dostojnu svakog njenog građanina, ali i dostojnu žrtve koje su podnijeli oni koji nisu ljubili lance.

"Povećanjem minimalnih penzija na 450 eura, brojnim infrastrukturnim projektima, povećanim izdvajanjem iz budžeta za kapitalne projekte na sjeveru Crne Gore, ali i dodatnim razvojem industrije, kao i boljom valorizacijom turistickog potencijala, Mojkovac neće biti opština iz koje se odlazi, već ona u koju se vraća i ostaje. Pred nama je težak put, ali vođeni motivom naših predaka, nećemo skrenuti sa njega, već ostati u potpunosti posvećeni razvoju ove sjeverne opštine i dostojni naslednici heroja sa Mojkovca", istakao je Bogdanović.

Опширније

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније