Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Mreža, TVCG ]

11. 01. 2024. 16:23 >> 16:25
2
Čitaj mi:

MAČIĆ

"Lamela C velika greška, investitori se moraju držati slova zakona"

Služba glavnog gradskog arhitekte nije imala dodira sa projektom zgrade Lamele C u podgoričkom naselju Zabjelo, mada je svima jasno da je zgrada nelegalno izgrađena, kazala je v.d. glavnog gradskog arhitekte Duška Mačić.

"Do kompletnog sprovođenja cijeli postupak se vodio u ministarstvu. Služba glavnog gradskog arhitekte nije imala dodira sa tim projektom. Svima nam je jasno da je zgrada nelegalno izgrađena, tako da ne bi komentarisala detaljno", kazala je Mačić u emisiji "Mreža" na TVCG.

Mačić je poručila da se mora stati na put nelegalnim objektima.

"Ovo sa zgradom Lamelom C je velika greška. Želimo da pošaljemo poruku investitorima da ćemo se držati slova zakona i pravila struke. Mora se stati na put nelegalnim zgradama, makar u ovim gabaritima. Zaista je vrijeme za to. Nadam se da će se naći rješenje za stanare, ali zakon mora prepoznati ovu nelegalnu gradnju", zaključila je Mačić. 

Rušenje Lamele C zaustavljeno je za danas. Portalu RTCG punomoćnica vlasnika stanova Sanja Radulović je kazala da im se niko od nadležnih nakon današnjeg rušenja nije obratio i da ne znaju koji su dalji planovi.

Podsjetimo, juče nije postignut dogovor između vlasnika stanova stambene zgrade Lamele C i ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića. Predstavnici stanova saopštili su za Portal RTCG da im je ponuđena pravna pomoć kako bi dobili obeštećenja, ali da su je oni odbili jer bi trebalo da čekaju četiri godine do rješenja tog problema.

Ministarstvo urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine donijelo je 5. decembra 2023. godine rješenje, kojim je dozvoljeno prinudno izvršenje rješenja o rušenju, iz marta 2019. godine.

Potom je investitor najavio da će sam srušiti objekat 20. decembra prošle godine, ali do toga nije došlo.

Građani su se tog dana okupili ispred zgrade kako bi spriječili rušenje zgrade. Predstavnik stanara Čedmir Radičević kazao je da je rušenje obustavljeno zbog toga što je iz Ministarstva stiglo obrazloženje da će se čekati odluka Upravnog suda, jer je u pitanju upravni spor.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније