Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.S. [ Portal RTCG ]

17. 01. 2024. 12:03 >> 12:03

Opština berane

Očišćene informativne table koje su bile meta vandalizma

Opšinske službe sprovele su akciju čišćenja turističkih informativnih tabli koje su bile meta vandalizma nesavjesnih građana - saopšteno je iz Opštine Berane.

“Ističemo da lokalna samouprava najoštrije osuđuje svaki nedobronamjerni pokušaj narušavanja multietničkog i multikonfesionalnog sklada među našim građanima. Takve aktivnosti nisu u skladu s vrijednostima naše zajednice, te se zalažemo za suradnju i poštivanje različitosti Pozivamo sve građane da se zajedno uključimo u očuvanje sloge u našem gradu” - navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore (OO DCG) Berane najoštrije je osudio vandalsko ispisivanje grafita na turističkoj tabli, koja predstavlja putokaz do džamije u naselju Hareme.

Oni su istovremeno pohvalili brzu reakciju nadležnih gradskih službi.

Ispisivanjem grafita u Beranama neko je pokušao među Berance unese nemir i naruši zdrave odnose, rekli su iz Demokratske Crne Gore, dodajući da je brzom reakcijom Komunalnog preduzeća poslata poruka da se tim trikovima više nije moguće služiti.

Demokrate su saopštile da je, brzom reakcijom lokalnih vlasti, očišćena tabla na kojoj je bio precrtan putokaz za džamiju u Beranama.

“U Beranama se ipak juče našao neko nedobronamjeran i osmjelio da ispisivanjem grafita preko turističke signalizacije, i to posebno preko table koja je putokaz ka džamiji u Haremima, pokuša da među Berance, među kojima vlada savršen suživot, unese nemir i naruši zdrave odnose”, rekle su Demokrate.

Oni su rekli da je "munjevitom reakcijom lokalnih vlasti, a konkretno direktora preduzeća Komunalnog prduzeća, Milana Lekića, oskrnavljena tabla očišćena”.

“I time poslata jasna poruka da se sličnim jeftinim trikovima više nije moguće koristiti, a da dobiju neki konkretno očekivan "rezultat"”, navodi se u saopštenju.

Demokrate su “autoru nečasne radnje” poručili da su za njih očuvanje i gajenje mira i međusobnog poštovanja najveće vrijednosti društva.

“I da ćemo i ubuduće samo takvu politiku voditi i u vršenju vlasti sprovoditi, a ovakve i slične pokušaje s prezrenjem odbacujemo kao necivilizacijske”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније