Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Portal RTCG ]

24. 01. 2024. 19:52 >> 19:52
Čitaj mi:

MIODRAG LEKOVIĆ

Obezbijediti uslove za otvaranje apoteke u Virpazaru

Poslanik Demokratske Crne Gore Momčilo Leković traži da Opština Bar obezbijedi prostor, a resorno ministarstvo i Montefarm ostale preduslove za otvaranje apoteke u Virpazaru u kojem živi oko 1.200 građana.

"Na molbu mještana Crmnice, danas sam ministru zdravlja dr Vojislavu Šimunu koristeći svoju poslaničku mogućnost, na osnovu člana 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, uputio zahtjev za dostavu informacija o fazi u kojoj se nalazi postupak otvaranja Apoteke u Virpazaru odnosno informacija o radu ambulante Doma zdravlja Bar u MZ Crmnica, a naročito informaciju o prostornim kapacitetima ambulante, vlasništvu objekta u kojem se ambulanta nalazi kao i budućem planu rada ambulante u ovoj MZ i tim putem uputio par predloga", naveo je Leković.

Kaže da je Šimuna Uvaženog podsjetio na ono što su ga mještani pismom već upoznali, da u crmničkom kraju trenutno živi oko 1.200 građana, te da se radi se o ljudima različite starosti, pri čemu veliki broj čine stariji pacijenti sa raznim hroničnim bolestima.

"Tokom ljeta se povećava broj stanovnika zbog njihovog povratka iz Podgorice i Bara pri čemu Virpazar postaje i značajan turistički centar, koji svakodnevno tokom sezone posjećuje veliki broj turista iz različitih zemalja. Svim ovim ljudima su potencionalno potrebni ljekovi, sredstva za prvu pomoć, sredstva za ličnu higijenu", kaže Leković.

Kako dodaje, potpuno razumjevajući sve objektivne okolnosti, Šimunu je uputio molbu da učini sve što je u njegovoj moći kako bi se ovaj problem nedostatka apoteke što hitnije riješio.

"Kako sam u dopisu i istakao, prema informacijama sa kojima raspolažem, najveći problem zbog kojeg mještani nemaju apoteku jeste nedostatak prostornih kapaciteta odnosno aktuelna prenamjena objekta Doma zdravlja, pri čemu bi, kako sam upoznat, “Montefarm”, nakon stvaranja prostornih kapaciteta, bio spreman da omogući nesmetan rad apoteke, ako nije moguće za stalno, onda tokom određenog broja dana sedmično", naveo je on.

Dodaje da je predložio zajednički sastanak Ministarstva zdravlja sa predstavnicima Opštine Bar, JZU Dom zdravlja Bar, MZ Crmnica kako bi se prvo riješio problem prostornog kapaciteta, vjerujući da Opština Bar ne bi imala ništa protiv da ona bude ta koja će obezbijediti prostorni kapacitet, a da Ministarstvo zdravlja i “Montefarm” stvore sve ostale preduslove za otvaranje i funkcionisanje apoteke.

"Na taj način bi podjelom “posla” između institucija, a na zadovoljstvo mještana Crmnice riješili ovaj značajan problem", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније