Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

19. 02. 2024. 12:16 >> 12:19
Čitaj mi:

PODRŠKA OD SINDIKATA MEDIJA

Prosvjetari s pravom počeli štrajk, da budu istrajni u zahtjevima

Sindikat medija Crne Gore, koji predstavlja više od 700 zaposlenih u medijima, pruža punu podršku zaposlenima u Sindikatu prosvjete Crne Gore i njihovom insistiranju na adekvatnom sprovođenju Granskog kolektivnog ugovora za tu djelatnost.

Kako navode u saopštenju, zaposleni u prosvjeti sa pravom su počeli sa obustavom nastave zbog neispunjavanja obećanja datih tokom pregovora za Granski kolektivni ugovor, te stoga smatramo da je od krucijalne važnosti da istraju u svojim zahtjevima i borbi za pravo i pravdu.

"Njihov primjer treba da slijede i drugi zaposleni, koji su danas u brojnim profesijama izloženi različitim vrstama pritisaka, antisindikalnom djelovanju, rade u nedostojanstvenim uslovima rada i sa neadekvatnim primanjima. Zaposleni treba da budu osnaženi da govore javno o problemima na radnom mjestu i da zbog toga ne trpe nikakve posljedice, već da poslodavcima i menadžetrima to bude jasan znak da treba da rade na unapređivanju uslova rada. Imajući sve ovo u vidu, pružamo punu podršku prosvjetarima i njihovoj borbi protiv obesmišljavanja kolektivnog pregovaranja kao vida sindikalne borbe za bolje radno okruženje u Crnoj Gori", navode u Sindikatu medija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније