Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

RTVHN/M.L.B.

13. 03. 2024. 10:23 >> 10:24
Čitaj mi:

SVAKODNEVNE DOJAVE O BOMBAMA

Novljani peticijom brane pravo djece na obrazovanje

Zbog četiri nedjelje prijetnji, evakuacija, stresnih situacija u hercegnosvkim školama, dio roditelja, među kojima je Antonija Novoselac pokrenuli su onlajn peticiju. Od nadležnih institucija traže hitno riješavanje pitanja ugroženih osnovnih prava djece Crne Gore, na slobodu, bezbjednost i obrazovanje u ustanovama koje su za to zakonom predviđene.

Prema riječima Novoselac peticija je pokrenuta prije sedam dana, ali nažalost bilježe slab odziv.

“Poražavajuće je koliko smo nezainteresovani, a to su samo dva klika. Ovom peticijom ne želimo da kažemo da nadležni ne rade ništa, ljudi ulažu veliki trud, ali prosto se nije ništa riješilo. Peticija treba da ukaže da je javnost upoznata sa dešavanjima, da želimo promjene i da država treba ozbiljnije da se pozabavi ovim problemom. Ako ne mogu sami, možda da traže pomoć, i to je sasvim u redu”, kazala je ona, za RTVHN.

Trenutnim dešavanjima, istakla je Novoselac povrijeđena su Ustavom zagarantovana prava.

Da bi država efektnije reagovala, roditelji se moraju povezati i zajednički reagovati.

“Država reaguje kad narod reaguje, što ne znači da je država loša ili dobra. Pitam se, roditelji gdje ste, bake deke gdje ste, ujaci, strine, tetke gdje ste? Svi ste bili djete, kako bi se vi osjećali da je vama oduzeto pravo, da niko ne reaguje, kakav smo uzor djeci”, navodi Novoselac.

Podsjećamo, za peticiju koja traje do 5. maja potrebno je prikupiti šest hiljada potpisa, da bi se o njoj raspravljalo u Skupštini Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније