Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B./M.L.B. [ S.D. TVCG ]

14. 03. 2024. 09:19 >> 10:54
2
Čitaj mi:

POSLJEDICE ZEMLJOTRESA

U Goliji materijalna šteta na objektima, nema povrijeđenih

Predsjednik Mjesne zajednice Krstac Dragoljub Manojlović kazao je za RTCG da je sinoćnji zemljotres napravio materijalu štetu na većini objekata u epicentralnom području u Goliji, ali da nema povrijeđenih. Na lokalnim putevima vidljivi su i odroni.

Kako je za TVCG kazao mještanin Golije Miladin Manojlović zemljotres je na njegovoj štali pričinio materijalnu štetu.

Zbog odrona, koji je prouzrokovan zemljotresom, do ranih jutarnjih sati za saobraćaj je bio zatvoren put prema graničnom prelazu Krstac.

Podsjećamo, zemljotres jačine 5,3 stepeni Rihterove skale pogodio je Crnu Goru u 4 sata i 6 minuta. Kako su saopštili iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju epicentar je bio pet kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe u opštini Nikšić, a žarište zemljotresa locirano je na dubini od 14 kilometara.

Snažan zemljotres se osjetio i na području Hercegovine, a u Bileći danas neće biti nastave u školama.

Načelnik Civilne zaštite Bileće Veselin Vujović rekao je za Radio Republike Srpske da se zemljotres osjetio u 4.07 minuta, ali i tridesetak manjih zemljotresa nakon toga.

"Neprirodna huka se osjetila i sat vremena nakon tog prvog, najjačeg zemljotresa. Obilazimo teren od ranog jutra i dobro je da za sada nema materijalne štete. Ipak, procijenili smo da osnovne škole i vrtiće neće raditi" rekao je Vujović.

Stevan Bekan, direktor JU “Ekologija i bezbjednost” u Trebinju da na boj operativnog centra nema prijavljenih šteta, ali ima kako kaže, straha i panike.

“Nadležne službe i svi oni kojima je to posao biće u pripravnosti narednih dana”, kazao je Bekan, za RTRS.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније