Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

14. 03. 2024. 13:52 >> 13:52
Čitaj mi:

Krapović sa Božovićem

Razmatrane mogućnosti jačanja saradnje sa Mašinskim fakultetom

Ministar odbrane, Dragan Krapović sa delegacijom sastao se sa rektorom Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimirom Božovićem u Rektoratu UCG, gdje su razgovarali o ključnim aspektima saradnje ove dvije institucije i mogućnostima njenog jačanja.

Zadovoljni su, kako piše u saopštenju dosadašnjim zajedničkim djelovanjem.

Ministar odbrane istakao je da je Univerzitet Crne Gore, kao jedinstvena obrazovna institucija u zemlji, važan partner u domenu primjene Rezolucije 1325, te pozdravio ideju da se organizuje panel diskusija „Značaj učešća žena u izgradnji mira i bezbjednosti“, koja je predviđena Akcionim planom za sprovođenje ove rezolucije.

"Ovakav panel, kao odličan primjer međuresorske saradnje, će doprinijeti promociji značajne teme, posebno u svijetlu aktulenih bezbjednosnih izazova i uloge žena u njima", naveo je Krapović.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima saradnje sa ostalim jedinicama Univerziteta.

Tako je predložena saradnja sa Mašinskim fakultetom, studijskim programom „Kvalitet i standardizacija“, čija bi ekspertiza umnogome doprinijela izradi Pravilnika o obezbjeđenju kvaliteta, koji bi - kada se, po usvajanju izmjena i dopuna Zakona o odbrani, steknu preduslovi za njegovo donošenje – detaljnije definisao način vršenja poslova obezbjeđenja kvaliteta u oblasti odbrane.

"Prateći dinamiku svjetskih tokova, te prepoznajući vještačku inteligenciju kao mehanizam koji može doprinijeti podizanju operativne efikasnosti u misijama, kroz predviđanje i identifikaciju prijetnji, ministar odbrane istakao je da postoji prostor za saradnju u predmetnom domenu i sa Prirodno-matematičkim fakultetom. Obje strane iskazale su spremnost i za unapređenjem saradnje u oblasti naučno-istraživačkih projekata, kao i studijskih programa u oblastima „Bezbjednosti i obrane“", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније