Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

19. 03. 2024. 13:22 >> 13:22

PODRŠKA

Đurašković apelovao na Vladu da riješi probleme radnika "Košute"

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da očekuje da Vlada Crne Gore preduzme potrebne radnje i pronađe održivo rješenje za radnike „Košute“. Apelovao je na Vladu da što je moguće prije pristupi rješavanju problema u okviru zakonskih propisa.

On je podržao radnike nekadašnje fabrike obuće „Košuta“, koji protestuju zbog neriješenih potraživanja.

„Kao gradonačelnik Prijestonice Cetinje, imam obavezu da podržim bivše radnike fabrike „Košuta“ u njihovim zahtjevima za povezivanje radnog staža i isplaćivanje zaostalih zarada. Očekujem da Vlada Crne Gore preduzme potrebne radnje i pronađe održivo rješenje za radnike „Košute“, jer njihove neisplaćene zarade nijesu samo pitanje finansijske prirode, već i pitanje poštovanja prema onima koji su svojim vrijednim radom doprinijeli razvoju našeg grada i zemlje“, naveo je Đurašković.

Gradonačelnik Prijestonice podsjetio je da su se nakon dugogodišnjih nastojanja da se ova pitanja riješe, radnici odlučili za radikalne postupke poput blokade magistralnog puta Cetinje-Podgorica, kako bi ukazali na važnost svojih zahtjeva za pravično postupanje i poštovanje prava, što je imalo određene posljedice za redovno funkcionisanje i normalan tok saobraćaja.

„Zbog svega navedenog, apelujem na Vladu da što je moguće prije pristupi rješavanju problema u okviru zakonskih propisa, kako bi omogućili radnicima nekadašnje „Košute“ da ostvare svoja prava i makar djelimično vrate ono što su svojim radom i angažovanjem dali Cetinju i Crnoj Gori“, zaključio je Đurašković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније