Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

03. 04. 2024. 13:25 >> 13:25
Čitaj mi:

Šćekić

"Važno da se cijeni trud i rad koji studenti ulažu u svoje obrazovanje"

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, u susret Danu studenata koji se obilježava 4. aprila, čestitao je svim visokoškolcima dan posvećen Žarku Marinoviću, koji je izgubio život u studentskim demonstracijama na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1936. godine.

Šćekić je napisao da su predanost, istraživački duh i želja za znanjem studenata temelj budućnosti i razvoja društva, kao i da je njihova uloga kao nositelja promjena i inovacija neizmjerno važna za Crnu Goru.

“Žarko Marinović je te 1936. godine na studentskim protestima u Beogradu podnio veliku žrtvu, kako bi se svi studenti u Crnoj Gori, a i na Balkanu, mogli slobodno obrazovati, stečena znanja prenositi novim generacijama, a našu državu unaprijediti i stvoriti svojim sugrađanima bolje uslove za život”, naveo je Šćekić.

Šćekić je studentima poželio da njihova mladalačka energija i entuzijazam budu vodilja u ostvarivanju svih ciljeva i snova koje imaju, kao i da uvijek budu otvoreni prema novim idejama, da istražuju, uče i rastu kao pojedinci.

“Važno je da se cijeni vaš trud i rad koji ulažete u svoje obrazovanje. Nastavite hrabro koračati naprijed, jer vi ste oni koji oblikuju budućnost naše zemlje. Želim vam mnogo uspjeha u vašim akademskim poduhvatima i ličnom razvoju”, zaključio je Šćekić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније