Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

04. 04. 2024. 12:46 >> 12:53
Čitaj mi:

regionalni vodovod

Tehnoput dobio saglasnost za gradnju asfaltne baze u zoni sanitarne zaštite

Agencija za žaštitu životne sredine dala je saglasnost preduzeću "Tehnoput" za izgradnju postrojenja za proizvodnju asfalta - asfaltne baze u III zoni sanitarne zaštite izvorišta „Bolje Sestre“, saopšteno je iz DOO Regonalni vodovod.

Agencija je, kako su kazali, to učinila i pored oštrog protivljenja Regionalnog vodovoda i suprotno odredbama Rješenja Uprave za vode o sanitarnim zonama zaštite izvorišta „Bolje Sestre“ a kako su naveli i potkrijepljena nezakonitim mišljenjem Uprave za vode.

Iz DOO Regionalni vodovod su kazali da su Agencija za zaštitu životne sredine i Uprava za vode svojim neshvatljvim odlukama trajno ugrozili izvorište "Bolje sestre" koje napaja vodom crnogorsko primorje.

"Zbog nelegalne eksploatacije pijeska i drastičnog pada izdašnosti izvorišta “Bolje Sestre”, Regionalni vodovod je prinuđen da uloži najmanje 6 miliona eura kako bi obezbijedio dodatne količine vode za potrebe Crnogorskog primorja. Postavlja se pitanje koliko će miliona eura, nakon ovakve i vjerovatno sličnih odluka Agencije za zaštitu životne sredine i Uprave za vode, morati da uloži da bi održao kvalitet vode kojom se snabdijeva Crnogorsko primorje", navodi se u saopštenju Regionalnog vodovoda.

Smatraju i da ne treba podsjećati da svaki poremećaj kako kvantiteta tako i kvaliteta vode izvorišta “Bolje Sestre” može dovesti do nesagledivih negativnih posljedica po razvoj turizma, odnosno po budžet Crne Gore koji po osnovu turizma ubira 1,3 milijarde eura.

Poručuju da će Regionalni vodovod, kao do sada, učiniti sve da se zaštiti izvorište “Bolje Sestre”, čime se brani interes građana Crnogorskog primorja i države Crne Gore.

"U tom smislu će pokrenuti adekvatan postupak kod nadležnih organa protiv lica koja su donijela ovakvo nezakonito Rješenje. Vrijeme će pokazati da li su važniji privatni interesi od ineresa države Crne Gore i njenih građana", kazali su iz Regionalnog vodovoda.

U tom preduzeću su ubijeđeni da će država Crna Gora, odnosno njena Vlada, nadležna ministarstva i institucije adekvatno odgovoriti ovom, kako su kazali, veoma ozbiljnom izazovu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније