Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Ivan Mijanović, TVCG/B.Č.J.

05. 04. 2024. 13:00 >> 13:33
Čitaj mi:

radulović u briselu

Izgradanja dionice auto-puta Mateševo-Andrijevica prioritet Vlade

Fokus Vlade Crne Gore je završetak autoputa Bar – Boljare, a prioritet se daje izgradnji dionice Mataševo-Andrijevica, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Radulović je govorio na sastanku Evropskog transportnog koridora koji je održan u Briselu, a odakle je poručio da je zadovoljan činjenicom da je Jugoistočna Evropa dobila svoj Koridor, te da će naša zemlja biti usredsređena na sprovođenju projekata koji pripadaju ovom Koridoru.

“Očekuje nas početak radova na izgradnji dionice Mataševo-Andrijevica u dužini od oko 23 kilometra. U komunikaciji smo sa Evropskom komisijom od koje ćemo dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 40 odsto procijenjene građevinske vrijednosti dok je EBRD spremna da podrži ovaj projekat sa kreditom do 200 miliona eura”, rekao je Radulović.

Potpisivanjem Sporazuma na visokom nivou u maju 2023. godine, indikativno je proširenje Transevropske transportne mreže (TEN-T), kazao je Radulović i dodao da je ono uključilo i izgradnju pruge Podgorica-Nikšić-Čapljina kao i rekonstrukciju i modernizaciju pruge od Bara do Beograda.

“Takođe, nastavićemo da razvijamo aerodrome u Podgorici i Tivtu. Oni će služiti kao vitalna čvorišta koja povezuju jugoistočnu Evropu sa ostatkom kontinenta, olakšavajući i putnički i teretni saobraćaj”, naglasio je Radulović.

 

Poručio je i da će se nastaviti sa razvojem aerodroma u Podgorici i Tivtu.

"Očigledno je da će oni služiti kao vitalno čvorište koje povezuje jugoistočnu Evropu sa ostatkom kontinenta, olakšavajući putnički i teretni saobraćaj", kazao je Radulović.

Ministar Radulović je naglasio da se na listi prioriteta na TEN-T mreži nalazi i luka Bar.

“Izgradnja nove i rehabilitacija i modernizacija postojeće putne i željezničke infrastrukture koja povezuje luku ključni su preduslovi za razvoj i valorizaciju potencijala koje Luka Bar ima. Samo na taj način Luka Bar može značajno da unaprijedi svoje poslovanje i postane konkurentna drugim lukama u Jadransko-janskom regionu”, zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније