Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj./M.V.

18. 04. 2024. 19:21 >> 19:28

ZAVRŠENO ARHITEKTONSKO RJEŠENJE

Iseljenje do 15. maja, SDT i SPO ulaze u staru zgradu vlade

Vlada Crne Gore odredila je 15. maj kao krajnji rok za iseljenje institucija koje se trenutno nalaze u staroj zgradi vlade kako bi se taj prostor ustupio Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO). Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da, u saradnji s Upravom za državnu imovinu, preduzme dalje aktivnosti na izvođenju radova adaptacije stare zgrade vlade, saopšteno je nakon današnje sjednice. Ministarstvo finansija zaduženo je da obezbijedi sredstva za tu namjenu.

Vlada je usvojila Informaciju o aktivnostima na preseljenju Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja.

“U Informaciji se navodi da je, u skladu sa Zaključkom Vlade od 06. jula 2023. godine kojim je dala na korišćenje SDT-u i SPO-u poslovni prostor u objektu stare zgrade Vlade, sa predstavnicima projekta Podrška Evropske uniji vladavini prava u Crnoj Gori – Eurol lll i Ambasade SAD u Crnoj Gori dogovorena donacija u vidu finansiranja izrade studije podobnosti stare zgrade Vlade, kao i nabavke kancelarijskog namještaja i IT opreme”, navodi se u izvještaju.

U tu svrhu, Specijalno državno tužilaštvo je izradilo projektni zadatak, a finalnu verziju nacrta i dizajna prenamjene stare zgrade Vlade,  završili su 15. marta eksperti koje je angažovala Ambasada SAD u Podgorici .

“Kako se radi o štićenom objektu od posebnog javnog značaja, Specijalno državno tužilaštvo je obezbijedilo idejno arhitektonsko rješenje – podloge u dwg formatu, za potrebe izrade projektne dokumentacije za ostale faze”, navode iz Vlade.

Konstatovano je da idejno arhitektonsko rješenje predstavlja optimalno rješenje dispozicije, namještaja, opreme, bez bilo kakvih izmjena unutrašnje strukture postojećeg stanja.

“Tako da predložena promjena organizacije prostora u objektu, zamjena opreme i instalacija ne utiče na stabilnostl i sigurnost objekta, ne mijenjaju se konstruktivni elementi, niti se mijenja spoljni izgled objekta”, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da, u saradnji s Upravom za državnu imovinu, preduzme dalje aktivnosti na izvođenju radova adaptacije stare zgrade Vlade za smještaj Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja.

“Kao i aktivnosti za preostale faze jake i slabe struje, termotehnike i protiv požarne zaštite, uz stručni nadzor, dok je Ministarstvo finansija zaduženo da, po potrebi i iskazanim troškovima, obezbijedi sredstva za realizaciju navedenih aktivnosti”, odlučeno je va sjednici Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније