Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 07. 2014. 08:18 >> 08:36
4

PORESKA PREDAJE

Danas zahtjev za stečaj u Pobjedi

Poreska uprava predaće danas Privrednom sudu u Podgorici zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u preduzeću Pobjeda AD, iz razloga nemogućnosti naplate poreskih potraživanja koja Država ima prema toj kompaniji. Visina poreskog duga Pobjeda AD, u ovom trenutku, iznosi 1.154.000 eura.

Poreska uprava je, kako je saopšteno, u više navrata pokušavala da naplati pomenuta potraživanja, kroz mjere prinudne naplate.

Iscrpivši sve druge modele, Poreska uprava je prinuđena da inicira pokretanje stečaja u Pobjedi AD u cilju naplate poreskih potraživanja, prvenstveno onih koja se odnose na poreze i doprinose za zaposlene, iz stečajne mase preduzeća.

''Pokretanje stečaja nad preduzećem koje je u većinskom vlasništvu Države od strane Poreske uprave potvrda je poštovanja principa neselektivnosti u radu ovog organa, te dokaz da državna preduzeća nemaju, niti smiju imati, povlašćen tretman u odnosu na ostale privredne subjekte na domaćem tržištu'', saopšteno je iz Poreske uprave.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније