Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 03. 2015. 16:00 >> 15:53

ŽELE OSTAVKE

Invalidi rada podržali Kovačevićku

Invalidi rada iz Rožaja podržavaju izbor Zorice Kovačević na mjesto Ministra rada i socijalnog staranja, a od knje očekuju, kako su saopštili, da se za razliku od njenih predhodnika okrene socijalnim problemima građana, problemima invalida rada, kao i penzionera na sjeveru Crne Gore.

"Pozdravljamo takođe odluku da se bivši Ministar Predrag Bošković smijeni sa mjesta Ministra za rad i socijalno staranje,što je bio i jedan od zahtjeva sa posglednjih protesta u Rožajama, ali očekujemo od gospodje Kovačević da se sa njegovom smjenom smijene i njegov savjetnik Drgan Đukanović, koji je vrijedjao građane Rožaja kada su obilazili to Ministarstvo boreći se za svoja prava koja im pripadaju", navodi se u saopštenju invalida rada Rožaja.

Oni zahtijevaju i smjenu PR-a Ministarstva Marije Jovović, za koju tvrde da je vrijeđala i diskriminisala osobe s govornim manama na svojoj Fejsbuk stranici.

"Očekujemo da se izvrši revizija svih rješenja, koja je bivši Ministar Bošković donio za članove i simpatizere DPS-a, takozvanim invalidima rada sa kojim ih je penzionisao", saopšteno je .

Oni su naglasili da žele i da se ispitaju sva rješenja sa kojim su ukinuta materijalna i druga obezbeđenja na hiljade porodica sa Sjevera, "sa čime je ostalo na hiljade djece iz Sjevernog regiona bez hljeba i da se sva koja su nezakonito donijeta ukinu".

"Očekujemo da spriječi dodijeljivanje četristo hiljada eura nacionalnoj TO, koja će biti utrošena za Budvanske tajkune u organizovanju njihovih žurki, pored hiljadama zahtjeva socijalno ugroženih građana iz sjevernog regiona za pomoć i koja su uzeta od sirotinje sa sjevera", kazali su invalidi rada Rožaja.

Takođe, objasnili su da se nadaju da će Kovačevićka da dostavi državnom i osnovnim tužilaštvama sve nezakonitosti koja su se dešavala u zavodima u svim Opštinama na Sjeveru CG, a radi se" o krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja, davanja i primanja mita radi sticanja ličnih interesa".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније