Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 04. 2015. 16:23 >> 16:17
1

PRINC U POSJETI

Donacija Fondacije Petrović Njegoš bolnici u BP

U prvoj radnoj posjeti Bijelom Polju danas je boravio princ Nikola Petrović sa predstavnicima Fondacije Petrović Njegoš. On se upoznao sa aktuelnostima u lokalnoj upravi i njenim razvojnim projektima.

Princ Nikola Petrović je tom prilikom najavio pomoć u promovisanju projekta od značaja za bjelopoljski kraj.

U tom kontekstu, princ je posjetio Fakultet vizuelnih umjetnosti kako bi pomogao studentima u obezbjeđivanju stipendija za nastavak školovanja u nekim od evropskih centara. Predmet interesovanja gostiju bili su i potencijali Đalovića pećine i planine Bjelasice, kao i uslovi boravka u predškolskim ustanovama.

Predsjednik bjelopoljske Opštine, Aleksandar Žurić, upoznao je princa Nikolu Petrovića da je lokalna uprava, zajedno Direkcijom javnih radova Crne Gore, započela realizaciju više projekata koji se tiču valorizacije planine Bjelasica, čija ukupna vrijednost premašuje 25 miliona eura.

"Tokom naredne dvije godine mnogi od njih biće vidljivi i dostupni mnogim ljubiteljima planiskog turizma", najavio je Žurić.

U cilju poboljšanja uslova u bjelopoljskoj Opštoj bolnici "Fondacija Perović Njegoš" danas je donirala 2.500 eura. Rješenje o donaciji vršiocu dužnosti direktora bolnice dr Biserki Bulatović uručio je princ Nikola Petrović.

"Ciljevi Fondacije su solidarnost, pomoć bolnicama, školama, ljudska prava i ugroženih grupa, zaštita životne sredine te održivi razvoj i pomoć u oblasti edukacije, istorijije i kulture. Zato, dok sam još u Parizu čitao o nedavnim dešavanjima u bjelopoljskoj bolnici, donio sam ne tako tešku odluku, da na ovaj način učestvujem u poboljšanju uslova za rad i liječenje u toj zdrastvenoj ustanovi", saopštio je princ.

VD direktorice bolnice, Biserka Bulatović, zahvaljujući se na poklonu saopštila je da će novac biti usmjeren za nabavku opreme koja je neophodna porodilištu.

Nakon prezentacije potencijala Đalovića pećine i mogućnosti koje daje planina Bjelasica sa bjelopoljske strane, princ Nilola Petrović je ocijenio da je izuzetno zadovoljan razvojnim potencijalima Bijelog Polja kao i nastojanjima lokalne uprave i Vlade Crne Gore da se oni valorizuju na najbolji način.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније