Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 04. 2015. 14:31 >> 14:24

SUDSKI SAVJET

Nijedan sudija nije razriješen u 2014.

Sudski savjet prošle godine nije donio nijednu odluku o razrješenju sudija, ni o privremenom udaljenju sa te funkcije.

Precizira se da su predsjednici osnovnih sudova u Ulcinju i Herceg Novom podnijeli dva predloga za razrješenje, ali su sudije u toku postupka podnijeli zahtjeve za prestanak sudijske funkcije.

U izvještaju Sudskog savjeta o prošlogodišnjem radu sudova, navodi se da je pokrenuto tri disciplinskih postupka zbog neurednog vršenja sudijske funkcije.

Disciplinska komisija usvojila je predlog predsjednika Osnovnog suda u Herceg Novom i zbog neobrađivanja odluka u zakonsskom roku sidiji izrekla umanjenje zarade od 20 odsto u trajanju od dva mjeseca.

Usvojen je i predlog predsjednika Osnovnog suda u Nikšiću i sudiji zbog neprimjerenog odnosa prema učesnicima u sudskim postupcima i zaposlenima u sudu, izrečena opomena. Ta odluka još nije pravosnažna.

“U toku je disciplinski postupak na osnovu predloga predsjednika Privrednog suda u Podgorici zbog neuzimanja predmeta u rad redom koji su primljeni, nezakazivanja ročišta i odugovlačenje postupka”, navode iz Sudskog savjeta.

Savjet je prošle godine donio 13 odluka o privremenom upućivanju sudija u druge sudove zbog privremeno povećanog obima posla i velikog broja neriješenih predmeta.

Dvije odluke odnose se na privremeno upućivanje sudije u Osnovni sud na Cetinju, radi obavljanja funkcije predsjednika suda, jer je on privremeno udaljen od vršenja dužnosti.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније