Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 05. 2015. 08:05 >> 07:58
6

MARKOVIĆ I KONJEVIĆ

Tužilac da reaguje zbog džihadista

Potpredsjednik Vlade Duško Marković i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević izrazili su zabrinutost, nakon što je barski džihadista Damir Slaković, putem Fejsbuka, uputio prijetnje crnogorskim poslanicima Rifatu Rastoderu, Azri Jasavić i Dritanu Abazoviću.

Marković je, za Dnevne novine, ocijenio da bi povodom ovog slučaja trebalo da reaguje tužilac, shodno najnovijim izmjenama Krivičnog zakonika.

Sa druge strane, Konjević je naglasio je da je "bilo koja prijetnja, posebno kada je upućena visokim državnim zvaničnicima, poslanicima Skupštine, obaveza državnih organa da preduzme mjere shodno nadležnostima".

"Uprava policije u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost (ANB) preduzima aktivnosti i prati sve potencijalne izazove sa kojima se, nažalost, susrijeću i zemlje u regionu" naveo je Konjević.

Marković, takođe, brine da građani koji učestvuju u borbama islamske države mogu ugroziti region. Zbog toga j e, kako je naglasio, neophodno kažnjavanje takvih boraca.

"Reakcija ne smije biti samo vojna, već i politička, socijalna i ekonomska", kazao je juče Marković u telefonskom razgovoru za Dnevne novine.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније