Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

30. 06. 2015. 21:54 >> 21:45

GVOZDENOVIĆ OCIJENIO

Značajna saradnja s Ekonomskim fakultetom

Ekonomski fakultet je tokom svog postojanja iznjedrio izuzetno kvalitetan i stručan kadar, kazao je ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, ocjenjujući veoma značajnom mogućnost saradnje kroz angažovanje profesora sa tog fakulteta na izradi strategija i drugih dokumenata u nadležnosti Ministarstva.

Gvozdenović je danas ugostio dekanicu Ekonomskog fakulteta, Anu Lalević Filipović sa saradnicima, a na sastanku je razgovarano o unapređenju saradnje dvije institucije. 

Sastanak je uslijedio nakon susreta Gvozdenovića sa rektorkom Univerziteta Crne Gore, Radmilom Vojvodić, u cilju dogovora u vezi sa Sporazumom o međusobnoj saradnji između Ministarstva održivog razvoja i turizma i državnog Univerziteta.

“Ekonomski fakultet je obrazovna ustanova koja je tokom svog postojanja iznjedrila izuzetno kvalitetan i stručan kadar, koji svojim radom i zalaganjima i u ovoj instituciji potvrđuje kvalitet te visokoškolske ustanove i njenih predavača, pa mi stoga predstavlja posebno zadovoljstvo da danas razgovaramo o razmatranju modaliteta naše buduće saradnje”, rekao je Gvozdenović.

On je istakao izuzetno značajnom i mogućnost saradnje kroz angažovanje profesora sa tog fakulteta na izradi strategija i drugih dokumenata u nadležnosti Ministarstva, gdje je neophodno dati stručna mišljenja, prenijeti međunarodna iskustva i pružiti određenu ekspertsku pomoć.

Gvozdenović je značajnim ocijenio i aktivnije učešće predstavnika Ekonomskog fakulteta u procesu pregovora za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.

Iz Ministarstva je saopšteno da je dogovoreno da se preciziraju potencijalne teme diplomskih, specijalističkih i magistarskih radova, iz djelokruga nadležnosti Ministarstva, a koje bi obrađivali studenti Ekonomskog fakulteta.

“Sagovornici su saglasni da je za studente od izuzetnog značaja volonterski rad, koji je u posljednjih nekoliko godina manje zastupljen u Crnoj Gori, a koji omogućava sticanje značajnih iskustava i znanja kroz praktičan rad u institucijama, te je otvorena mogućnost saradnje i u tom dijelu”, kaže se u saopštenju.

Predstavnici Ekonomskog fakulteta upoznali su ministra sa značajnim jubilejom, 55 godina postojanja te institucije, koji će biti obilježen u septembru ove godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније