Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan ]

30. 07. 2015. 08:42 >> 08:33

KAVARIĆ TVRDI

Ljekari neopravdano propisivali bolovanje

Određeni broj izabranih ljekara neopravdano je propisivao bolovanja, zbog čega će snositi odgovornost, poručio je direktor Doma zdravlja Podgorica, Nebojša Kavarić.



Prve finansijske analize o potrošnji sredstava na ime bolovanja zaposlenih, urađene martu ove godine pokazale su znatno povećanje troškova koje Fond za zdravstveno osiguranje izdvaja za nadoknadu privremene spriječenosti za rad iznad 60 dana.

Iz Ministarstva zdravlja upozorili su da će aktivnosti na sprečavanju zloupotreba sredstava sistema zdravstva biti nastavljene, kako bi se zaustavilo neopravdano propisivanje privremene spriječenosti za rad.

Kavarić je kazao da su, osim nepravilnosti u vezi sa propisivanjem bolovanja, redovnom kontrolom kvaliteta rada zaposlenih, utvrdili da zaposleni u toj ustanovi ne obavljaju dužnosti prema zakonu o radu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније