Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 08. 2015. 23:46 >> 15:55

GRUPA "NAŠE OGNJIŠTE"

Pozdravili neusvajanje Zakona o morskom dobru

Predstavnik grupe građana „Naše ognjište“, Božidar Čarmak, čestitao je poslanicima koji su stali iza, kako je naveo, obaranja nepravičnog Zakona o morskom dobru.

„Čestitke svima u Crnoj Gori koji su učestvovali u dosadašnjoj borbi za privatnu svojinu. Ovo je velika pobjeda u borbi da kao društvo postanemo slobodni, ozbiljni i istinski pošteni. Ovo je upečatljiva potvrda važnosti naše borbe, jačanja kohezije i iznošenja našeg raspoloženja na fer način i bez uljepšavanja - u javni život Crne Gore! Čestitka Skupštini, čestitka poslanicima, čestitka medijima, čestitka NVO organizacijama, čestitka svakom građaninu koji je prepoznao, branio i odbranio budućnost svojih najbližih! Čestitka svim građanima Crne Gore koji shvataju da rušenje principa na jednom mjestu ruši principe na kojima počiva i  njegova sopstvena kuća, njegov sopstveni  dom“, naveo je Čarmak u saopštenju. 

Na glasanju, istakao je Čarmak, „nije samo pao Zakon o morskom dobru kao zakon o brutalnoj rasprodaji i trajnoj devastaciji pojasa morskog dobra, rušenja privatne svojine“, nego su, po njegovom mišljenju, „pali i preduprijeđeni i brojni budući zakoni“ politike koju je nazvao devastirajućom.

„Danas-sjutra bi na tragičan način devastirali - rječna, jezerska, poljoprivredna, šumska, brdska, planinska, speleološka, privredna, proizvodna, turistička i svaka druga dobra koja se jednokratno mogu unovčiti na grub i podmukao način na štetu, tragediju i nevolju - što svih nas kao građana i pravih vlasnika ove Države, što svih nas kao građana i pojedinaca i privatnih vlasnika. Ovo je pobjeda, čestitka i zahvalnica svim građanima.  Ovo je veliki, ogroman nauk, podstrek i ohrabrenje za ubuduće“, smatra Čarmak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније