Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

06. 07. 2016. 17:25 >> 17:07
1

ĐUKANOVIĆ OCIJENIO

Sredstva Njemačke banke dobro iskorišćena

Sredstva koja je za Crnu Goru opredijelila Njemačka razvojna banka (KfW) dobro su upotijebljena, za prioritetne oblasti, ocijenio je premijer Milo Đukanović na sastanku s delegacijom KfW, koju je predvodio član Upravnog odbora Banke, Roland Siler.

„Đukanović je ocijenio veoma uspješnom dosadašnju saradnju s Bankom KfW i kazao da su sredstva koja je banka plasirala veoma dobro upotrijebljena za prioritetne razvojne oblasti. Istakao je značaj projekata podržanih od Banke KfW u energetici i energetskoj efikasnosti, komunalnoj infrastrukturi, saobraćaju i bankarstvu, izražavajući uvjerenje da će Banka KfW i dalje doprinositi ostvarenju poželjnih stopa ekonomskog rasta Crne Gore. Premijer je naročito naglasio važnost podrške Njemačke razvojne banke u oblasti komunalne infrastrukture, kao preduslova za realizaciju niza krupnih razvojnih projekata u turizmu“, navodi se u saopštenju Vlade.

Siler je, kako dodaju, istakao da je svjedok snažnog razvoja Crne Gore u periodu od obnove nezavisnosti do danas.

„Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti energetike, vodosnadbijevanja i prečišćavanja otpadnih voda i naveo mogućnost buduće podrške Banke KfW i za proširenje saradnje na oblast putne infrastrukture“, saopšteno je iz Vlade.

Sagovornici su pozdravili današnje potpisivanje ugovora o grantu iz sredstava EU –Zapadnobalkanskog investicionog okvira, između Njemačke razvojne banke (KfW), Ministarstva ekonomije i CGES-a za projekat Transbalkanskog elektorenergetskog koridora I, kao prvog ugovora o donaciji koji je Crnoj Gori odobren na Bečkom samitu 2015. godine.

„Takođe su pozdravili i sjutrašnje otvaranje Projekta zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat, koji je finansirala KfW. Sagovornici su tokom susreta istakli i značaj nedavnog samita ꞌPariz Balkan 2016ꞌ , kao nastavka Berlinskog procesa u kontekstu daljeg razvoja zapadnog Balkana i njegove pune integracije u EU“, navedeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније