Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

27. 07. 2016. 10:55 >> 10:48
1

U PLANTAŽAMA

"Ekonomiste i magistre šalju u vinograde"

Zaposleni u "Plantažama", kojima je nezakonito umanjena zarada od 2012. godine do danas i koji su željeli zaštititi svoja radna prava predajući tužbe, dobili su juče anekse ugovora o radu za premještaj na lošija radna mjesta, saopštila je članica Građanskog pokreta URA i predstavnica grupe manjinskih akcionara Plantaža, Valerija Saveljić.

 

"Ekonomisti i magistri bankarstva se šalju u vinograde da brinu o zdrastvenom stanju biljaka. U slučaju da odbiju potpisivanje aneksa, iz rukovodstva im poručuju, da im slijedi otkaz važećeg ugovora o radu", istakla je Saveljić.

Ona tvrdi da je njih oko tridesetak već duže pod radnim mobingom od strane njihovih pretpostavljenih.

"Tako što im oduzimaju radne zadatke, izoluju ih, nazivaju 'neprijateljima firme', i to samo zbog jednog, jedinog razloga - što žele da ostvare svoja zakonom zagarantovana radna prava. Nekolicina se obraćala i Inspekciji rada. I pored svih navedenih dokaza, inspekcija nije našla za shodno da reaguje i zaštiti prava zaposlenih. Pokretali su se i postupci zbog mobinga u firmi, ali isti nikad nisu završeni", kazala je Saveljić.

Ona smatra da bi nadležni trebalo da provjere ko je dobio anekse Ugovora o radu, da li se na spisku nalaze samo zaposleni koji si tužili firmu kako bi se potvrdile činjenice.

"Zaposleni će i ovaj nezakoniti postupak od strane rukovodstva firme predati sudu, a rukovodstvo Plantaža svjesno opet ulazi u troškove koje će morati nadoknaditi. Sve zarad odmazde nad pojedincima i slanja jasne poruke ostalim zaposlenima šta ih čeka ukoliko budu tražili svoja zakonom zagarantovana prava", kazala je ona.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније