Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

29. 07. 2016. 11:27 >> 11:23

MARAŠ O KOLEGIJUMU

Tajnim radom nanose štetu građanima

Direktor monitoring programa MANS-a, Vuk Maraš, saopštio je da se tajnim radom Kolegijuma predsjednika Skupštine, kojim rukovodi Darko Pajović, iz dana u dan nanosi nemjerljiva šteta crnogorskim građanima.

 

Maraš smatra da se iza zatvorenih vrata prave dogovori koji presudno utiču na dinamiku i kvalitet rada crnogorskog Parlamenta, a samim tim i na kvalitet akata koji se u Skupštini razmatraju.

"Crnogorska javnost juče je bila u prilici da svjedoči skandaloznoj praksi, koja je direktna posljedica tajnih dogovora sa Kolegijuma kojim je rukovodio Pajović, da se o aktima od najvećeg značaja za Crnu Goru na plenumu raspravlja u kasnim večernjim satima, sa ciljem da se od što većeg broja građana sakriju informacije o šteti koju će oni direktno da trpe, ukoliko ta akta na plenumu dobiju zeleno svijetlo", rekao je Maraš.

On smatra da Skupština, usvajanjem Protokola između vlada Crne Gore i Češke o saradnji u oblasti energetike i infrastrukture i Akcionarskog ugovora između Crne Gore i A2A, o kojima je rasprava počela kasno sinoć, "praktično daje 'zeleno svjetlo' za početak gradnje drugog bloka Termoelektrane".

"Ovaj projekat, koji je u potpunosti neisplativ i štetan za Crnu Goru i njene građane, direktno će finansirati upravo građani, kroz povećanje cijena struje koje će do 2040. godine iznositi čak 367%. Takođe, ovaj, po državu veoma štetan posao, dovešće do toga da u Pljevljima bez posla ostane najmanje 450 radnika, što ce stanovnicima ove opštine, ali i cjelokupnoj Crnoj Gori napraviti nemjerljivu štetu. Takođe, postoji i niz drugih pitanja koji ovaj projekat čine suprotnim interesu javnosti", rekao je Maraš, navodeći da će direktnu finansijsku korist od ovakvog projekta imati italijanska A2A i brat premijera Mila Đukanovića, kao većinski vlasnik Rudnika uglja u Pljevljima.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније