Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

21. 01. 2017. 14:13 >> 13:49

U NIKŠIĆU

Interesovanje za formiranje još jednog klastera

Direktorat za razvoj u okviru Ministarstva ekonomije, koji se bavi kreiranjem i implementacijom politike razvoja klastera, ostvario je saradnju sa IPC Tehnopolis u Nikšiću, koji, između ostalog, podržava privrednike i poljoprivredne proizvođače u smislu inkubacije.


Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da su predstavnici Tehnopolisa prepoznali značaj klasterskog udruživanja, smatrajući održivom ideju subjekata koji su kazali da su zainteresovani za formiranje klastera i potrebu za podrškom u početnim koracima.

"Zato je inicirana saradnja sa Ministarstvom ekonomije kako bi se predstavili programi tehničke i finansijske podrške razvoja klastera, kao i konkretna podrška u formiranju novog klastera“, navodi se u saopštenju.

To bi, kako se dodaje, bio drugi klaster formiran na teritoriji Opštine Nikšić, s obzirom na to da u tom gradu za sad djeluje klaster proizvođača i prerađivača metala, koji takođe ima kontinuiranu tehničku podršku Ministarstva ekonomije.

"Ministarstvo ekonomije intenzivno radi na politici razvoja klastera, ukazujući kontinuiranu finansijsku i tehničku podršku klasterima u Crnoj Gori. Stoga, u okviru svojih aktivnosti, kao i kroz zajedničke projekte sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Ministarstvo nastoji da informiše i animira što više privrednika da prepoznaju značaj udruživanja i odluče se na formiranje klastera“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ekonomije je za tekuću godinu obezbijedilo 100 hiljada eura za finansijsku podršku razvoja klastera i trenutno radi na pripremi programa.

"Takođe, aktuelna je i tehnička podrška u okviru projekta Unaprijeđenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori, koji zajednički finansiraju i implementiraju Ministarstvo ekonomije, UNDP, Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje i Opština Bijelo Polje“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније