Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B

30. 08. 2017. 08:04 >> 07:35

PODACI ZA JUL

Neprofitni uštedjeli 48 miliona

Štednja NVO i drugih neprofitnih organizacija po posljednjim zvaničnim podacima Centralne banke u julu ove godine zabilježila je rekord u posljednjih deset godina od blizu 48 miliona eura.

Prema podacima iz prošle godine, u Crnoj Gori je bilo 3.677 NVO i 131 fondacija.

U januaru ove godine ove organizacije su u bankama imale 42,5 miliona eura, u februaru 41,6, martu 40,7, aprilu 42,9, maju 43,2 i junu 41,7 miliona eura.

NVO i druge neprofitne organizacije istovremeno su u julu ove godine bile kreditno zadužene 5,2 miliona eura, a recimo opštine, skoro deset puta više blizu 49 miliona, a centralna Vlada 113,6 miliona.

Pobjeda je i prije nekoliko mjeseci pisala o visokim depozitima NVO ali ni tada nijesu dobili odgovor na pitanje ko je uspio i koliko da uštedi, za koje projekte su namijenjeni milionski iznosi i dali je bolje uložiti nego držati novac „zarobljen“ u bankama.

Iz Centralne banke Pobjedi su tada kazali da ne mogu saopštiti kolika je pojedinačno štednja nevladinih i drugih neprofitnih organizacija jer ih u tome sprečava zakon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније